“PROTUVE PIJU ČAJ” ODNELE POBEDU: Završen amaterski pozorišni festival “Živka Matić”

Nakon pet predstava, četiri takmičarske i jedne u čast pobednika, spuštena je zavesa na XII Smotru dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja “Živka Matić”.

Dobitnici nagrada/Foto: CZK

Pozorišni entuzijasti iz Malog Crnića, Krnjeva, Starog Sela, Despotovca i Jagodine pokazali su svoja glumačka umeća još jednom pokazavši da i u malim sredinama postoje ljudi koji razumeju, vole i žive za pozorište.

Žiri koji je radio u sastavu: Goran Jovanović, kritičar, Dušan Radovanović, nastavnik biologije i Tijana Drndarević, profesor srpskog jezika i književnosti doneo je odluku da za najbolju glumicu festivala proglasi Milicu Pešić koja je tumačila ulogu Evice u predstavi “Pokondirena tikva” Doma kulture “Vlada Marjanović” iz Starog Sela. Nagradu je, u ime glumice, primio direktor Doma kulture iz Starog Sela, Jugoslav Todorović.

Detalj iz predstave/Foto: CZK

Žiri je za najboljeg glumca proglasio Ivana Dragojlovića koji je tumačio ulogu Petra u predstavi “Sabirni centar” OAP “Branislav Nušić” iz Malog Crnića.

Kao i svake godine, najbolja predstava sa festivala “Živka Matić” nastupiće na zatvaranju festivala “Milivojev štap i šešir”. Po odluci žirija, najbolja predstava XII Smotre dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja “Živka Matić” je “Protuve piju čaj” po tekstu Dragoslava Mihailovića, u režiji Milana Veljkovića, Teatra “Resava” Centra za kulturu iz Despotovca. Nagradu je, u ime pozorišta, primio Aleksandar Ivanović.

Nagrade, umetničke slike – poklon Udruženja likovnih stvaralaca ”Milena Pavlović Barili” Požarevac i prigodna Odličja dodelila je gospođa Galina Perić, v.d. direktorka Centra za kulturu.

Dodela nagrada/Foto: CZK

Nakon dodele nagrada, Galina Perić je prigodnim govorom zatvorila ovogodišnju smotru.

Na kraju festivala, u čast nagradjenih, nastupilo je Gradsko pozorište iz Jagodine sa predstavom “Sab(h)rana dela Viljema Šekspira”.

(CZK/M.V.)

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close