“PROTUVE PIJU ČAJ” ODNELE POBEDU: Završen amaterski pozorišni festival “Živka Matić”

Nakon pet predstava, četiri takmičarske i jedne u čast pobednika, spuštena je zavesa na XII Smotru dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja “Živka Matić”.

Dobitnici nagrada/Foto: CZK

Pozorišni entuzijasti iz Malog Crnića, Krnjeva, Starog Sela, Despotovca i Jagodine pokazali su svoja glumačka umeća još jednom pokazavši da i u malim sredinama postoje ljudi koji razumeju, vole i žive za pozorište.

Žiri koji je radio u sastavu: Goran Jovanović, kritičar, Dušan Radovanović, nastavnik biologije i Tijana Drndarević, profesor srpskog jezika i književnosti doneo je odluku da za najbolju glumicu festivala proglasi Milicu Pešić koja je tumačila ulogu Evice u predstavi “Pokondirena tikva” Doma kulture “Vlada Marjanović” iz Starog Sela. Nagradu je, u ime glumice, primio direktor Doma kulture iz Starog Sela, Jugoslav Todorović.

Detalj iz predstave/Foto: CZK

Žiri je za najboljeg glumca proglasio Ivana Dragojlovića koji je tumačio ulogu Petra u predstavi “Sabirni centar” OAP “Branislav Nušić” iz Malog Crnića.

Kao i svake godine, najbolja predstava sa festivala “Živka Matić” nastupiće na zatvaranju festivala “Milivojev štap i šešir”. Po odluci žirija, najbolja predstava XII Smotre dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja “Živka Matić” je “Protuve piju čaj” po tekstu Dragoslava Mihailovića, u režiji Milana Veljkovića, Teatra “Resava” Centra za kulturu iz Despotovca. Nagradu je, u ime pozorišta, primio Aleksandar Ivanović.

Nagrade, umetničke slike – poklon Udruženja likovnih stvaralaca ”Milena Pavlović Barili” Požarevac i prigodna Odličja dodelila je gospođa Galina Perić, v.d. direktorka Centra za kulturu.

Dodela nagrada/Foto: CZK

Nakon dodele nagrada, Galina Perić je prigodnim govorom zatvorila ovogodišnju smotru.

Na kraju festivala, u čast nagradjenih, nastupilo je Gradsko pozorište iz Jagodine sa predstavom “Sab(h)rana dela Viljema Šekspira”.

(CZK/M.V.)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker