RHMZ IZDAO UPOZORENJE: U nekim delovima zemlje udari vetra olujne jačine!

RHMZ upozorio je da se do srede u košavskom području i na planinama očekuje jak jugoistočni vetar, u južnom Banatu sa udarima olujne jačine, od 24 do 28 metara u sekundi.

Foto: Ilustracija/Profimedia

U Srbiji će, prema prognozi za danas, biti umereno do potpuno oblačno, vetrovito i toplije u većini krajeva uglavnom suvo, na jugu i jugozapadu mestimično sa kišom, na visokim planinama sa snegom.

Jutarnja temperatura biće od 1 do 5, najviša dnevna od 11 do 16 stepeni. Vetar umeren i jak južni i jugoistočni, u Pomoravlju, južnom Banatu i planinskim predelima sa udarima olujne jačine.

U Braničevskom okrugu će biti umereno do potpuno oblačno, uglavnom suvo vetrovito i toplije. Vetar umeren i jak jugoistočni, povremeno sa udarima olujne jačine. Jutarnja temperatura oko 2, najviša dnevna oko 13 stepeni.

Prema izgledima za sedam dana, do kraja godine pretežno oblačno i toplo, mestimično sa kišom, na visokim planinama sa snegom.

U košavskom području i na planinama duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, u južnom Banatu i u utorak sa udarima olujne jačine, zatim u postepenom slabljenju.

Temperatura znatno iznad proseka, u većini mesta od 12 do 16 stepeni. U ostalim danima do kraja perioda suvo i svežije.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker