AKO SNS OPET DOBIJE IZBORE: Požarevljani će se ovog leta kupati u novom bazenu

Sudeći po najavama vlasti u Požarevcu, gradski bazen koji je potpuno rekonstruisan u prethodnoj godini trebalo bi da počne s radom polovinom juna. Za razliku od prošle sezone, Požarevljani će ovog leta spas od vrućina moći da potraže u svom gradu, ako aktuelna vlast opet dobije na lokalnim izborima 2. juna.

Foto: SC Požarevac

Kako najavljuju čelnici Požarevca iz redova SNS-a, radovi se privode kraju, preostalo je još lepljenje pločica u velikom bazenu i završno povezivanje instalacija.

Nakon skoro četiri decenije korišćenja prethodni bazen, izgrađen 1986. godine, praktično je postao opasnost za kupače, jer od tada nije ništa ulagano, pa je u leto 2022. godine njegovo korito procurilo.

Tada je gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović ukazao na činjenicu da je bazen godinama samo krpljen, te da su, kako je rekao, ljudi iz Sportskog centra kod njega dolazili bukvalno s delovima bazena u rukama. Kako bi se sprečilo da neko bude povređen, procenjeno je da je neophodna kompletna rekonstrukcija bazenskog kompleksa. To je podrazumevalo uklanjanje prethodnih i izgradnju novog velikog i dečjeg bazena i dogradnju objekta za bazensku tehniku.

Ovaj projekat je najveća investicija naprednjaka u prošloj i ovoj godini u Požarevcu. Ukupna vrednost je oko 266 miliona dinara, a samo tokom ove godine za taj projekat izdvojeno je najviše novca iz gradske kase – oko 178 miliona dinara.

Nakon sprovedene javne nabavke u februaru prošle godine, lokalna samouprava dodelila je ugovor za izvođenje radova grupi ponuđača iz Beograda i Subotice. Oni su se obavezali da daju garantni rok za radove pet godina, a za ugrađeni materijal dve godine.

Radovi na Sportskom centru traju od proleća 2023. godine. Nadležni su se tada nadali da će makar deo prošle letnje sezone Požarevljani moći da uživaju u novim bazenima, ali to se nije dogodilo.

Kompleks otvorenih bazena u Požarevcu godišnje je koristilo oko 50.000 posetilaca.

Za sada nije poznat tačan termin otvaranja sezone kupanja, a nije poznato ni koliko će iznositi cena karte. Ali je zato sigurno, ako naprednjaci 2. juna opet ubedljivo ne dobiju izbore na lokalu, ni Požarevljani neće moći da uživaju ovog leta u novim bazenima.

(Tpknews.com/Politika/N.P.)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker