DONETA ODLUKA: Na kombinovanu nastavu prelazi i srednja škola u Velikom Gradištu

Na osnovu odluke Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, formiranog od strane Kriznog štaba, kombinovani model nastave primenjivaće se od 6. septembra i u srednjim školama na teritoriji Grada Kragujevca i opštine Veliko Gradište, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Foto: Privatna arhiva

U režimu drugog modela nastave ostaju i srednje škole u 15 jedinica za koje je odluka doneta prošle nedelje. To su: Kladovo, Petrovac na Mlavi, Nova Varoš, Priboj, Užice, Valjevo, Despotovac, Jagodina, Paraćin, Svilajnac, Rekovac, Ćuprija, Preševo, Novi Pazar i Bojnik.

Drugi model nastave podrazumeva da se obrazovno-vaspitni proces organizuje kombinovanjem neposredne nastave i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe.

Takođe na snazi ostaje odluka o primeni trećeg modela, odnosno onlajn nastave u svim srednjim školama u Tutinu i u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Kosova i Metohije. U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji primenjuje se prvi model organiizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposerednu nastavu u školama, navodi se u saopštenju.

Odluka o načinu organizacije nastave u osnovinim i srednjim školama doneta je u skladu sa odlukama i zaključcima Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19 i stručnim uputstvima za organizaciju obrazovno-vaspitnog rada u osnovnoj i srednjoj školi za školsku 2021/2022. godinu.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker