PROSEČNE ZARADE: Turističko mesto, a najmanje plate u Braničevskom okrugu

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, prosečna zarada u aprilu na nivou Srbije iznosila je oko 90 hiljada dinara, dok u Braničevskom okrugu Kostolčani u proseku zarađuju skoro 27 hiljada dinara više od Gradištanaca.

Foto: TPKNEWS

Prosečna bruto zarada obračunata za april 2021. godine na nivou Srbije iznosila je 89.582 dinara, dok je prosečna neto zarada bez poreza i doprinosa iznosila 64.948 dinara, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Sa prosečnom zaradom od 75.621 dinarara ostvarenom u aprilu, Gradska opština Kostolac je jedina u Braničevskom okrugu čiji su stanovnici ostvarili zaradu višu od republičkog proseka, dok je u Požarevcu niža i iznosila je 64.125 dinara.

Ostale opštine u okrugu su daleko ispod republičkog proseka, a najmanju zaradu ostvarili su stanovnici opštine Velikog Gradišta, 48.866 dinara.

U poređenju sa istim mesecom prethodne godine, prosečna bruto zarada za april 2021. godine nominalno je veća za 9,9%, a realno za 6,9%, dok je prosečna neto zarada nominalno veća za 10,2%, odnosno za 7,2% realno.

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. U opštinama Veliko Gradište i Golubac ali i u ostalim delovima Srbije poslodavcima je moto kod odredjivanja visine zarada njihovih zaposlenim Pa ne moraju njihova deca da jedu tri puta. Ta krilatica je aktivna već više od 40 godina.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker