VUČIĆEV KABINET PITA PREDSEDNIKA KUČEVA: Da li će i kada Despot biti ponovo na poslu?

Apel više od 250 ličnosti iz kulture i javnog života da Dragan Despot Đorđević, organizator programa u Centru za kulturu u Kučevu kome posle 12 godina rada nije produžen ugovor, bude vraćen na posao stigao je i do kabineta predsednika Aleksandra Vučića.

Screenshot Facebook

Iz generalnog sekretarijata predsednika republike upućen je dopis predsedniku opštine Kučevo dr Ivanu Rajičiću sa molbom da nadležne službe sagledaju Đorđevićeve navode i obaveste ga pisanim putem o tome da li će i kada biti ponovo na poslu. Dopis je poslat 27. maja, a Đorđević još nije dobio odgovor, niti je pozvan na posao.

Dragan Despot Đorđević je 12 godina pod ugovorima radio u Kulturnom centru „Dragan Kecman“ (ranije „Veljko Dugošević“) u Kučevu i za to vreme ostvario je veliki broj programa i kroz posao se upoznao sa brojnim ličnostima iz oblasti kulture i javnog života. Oni su, iako međusobno različiti po profesijama, estetskim, životnim pa i političkim načelima, saglasni u tome da on dobro radi i da treba da bude vraćen na posao.

Glumica Gorica Popović i pisac i etnolog Mladen Milosavljević napisali su apel da bude vraćen na posao, a ta pisma potpisali su brojni pisci na čelu sa akademikom Matijom Bećkovićem i pesnikom Ljubivojem Ršumovićem, desetine poznatih glumaca i reditelja, kao i muzičari, slikari, vajari, arhitekte, naučnici…

Đorđevića je, kada se nakon teške operacije i oporavka, vratio na posao u Centru za kulturu sačekalo obaveštenje da mu ugovor posle više od decenije neće biti produžen.

– Kada sam ostao bez posla krajem marta, kada mi je rečeno da mi neće biti obnovljen ugovor, nastala su ta pisma podrške. Objavio sam ih na Fejsbuku i tada su me pozvali iz kabineta predsednika opštine i išao sam kod njega na razgovor. Rekao mi je da zna da postoje nesporazumi između mene i direktora Centra za kulturu, ali da ja dobro radim svoj posao, da oni to znaju i da sam ostvaren u onome što radim. Pitali su me i za zdravstveno stanje, kao i da li sam saglasan sa tim da radim u biblioteci od 1. maja. Taj posao možda pruža manje mogućnosti za kreativan rad, ali sam ga prihvatio pre svega zbog egzistencije, a i znam da je sadašnja direktorka osoba sa kojom može dobro da se sarađuje. Bilo mi je drago što su bili spremni da mi pomognu i da me ne ostave bez primanja. Kontaktirao sam i sa osobom koja je trebalo da sastavi ugovor o saradnji, ona mi je rekla da mora nešto da isproverava i posle mi se više nikada nije javila. Zašto do toga nije došlo, to ne znam. Poslao sam još nekoliko poruka, bez odgovora – kaže Đorđević.

Apel i pisma sa potpisima Đorđević je poslao na više adresa.

– Taj apel sam poslao i direktoru, i predsedniku opštine, i kabinetu predsednika republike. Iz kabineta mi je stigao odgovor gde se navodi da to nije u nadležnosti predsednika, ali da su prosledili moju molbu opštini Kučevo da sagleda navode iz apela i da mi pisano odgovore u zakonskom roku. Ne znam koji je zakonski rok i kakva forma odgovora treba da bude, da li obavezujuća ili ne, ali do sada nisam dobio odgovor – kaže Đorđević.

Pisao je, navodi on, i republičkoj Agenciji za mirno rešavanje sporova.

– Podneo sam prijavu za mobing protiv direktora koji mi nije obnovio ugovor i rekli su mi da je njihova uloga u medijaciji, da u pregovorima uz arbitra do toga dođemo ili da mi odgovore ako direktor nije saglasan sa tim, odnosno ako odbije. Prošlo je već ne znam koliko vremena, a ni od njih mi nije stigao odgovor i ne znam šta se dalje dešavalo. A ja, evo, ne radim već treći mesec – priča Đorđević.

Čekajući rasplet, on u međuvremenu odlazi na lekarske kontrole i brine se o svom zdravlju. Njegovo zdravstveno stanje ne bi ga omelo da već sutra počne ponovo da radi ako bi ugovor bio potpisan, potvrđuje Đorđević.

– Poslove koji ne zahtevaju veliki fizički napor bih mogao da radim. Ja sam se i vratio na posao u Centru za kulturu dva meseca posle operacije i tada je i došlo da mi ugovor ne bude produžen – podseća Đorđević.

Od predsednika opštine dr Ivana Rajičića i direktora Centra za kulturu Zlatka Zabukoveca Nova.rs pokušaa je više puta da dobije komentare u vezi sa Đorđevićevim navodima, ali njihovi uporni pozivi, kao po običaju nisu urodili plodom. Ispostavljalo se da je dr Rajičić svaki put kada bi pozvali i predstavili se bio „na sastancima“ ili se na njima dostupne telefone u njegovom kabinetu i centrali, niko nije javljao. Zabukovec je, svaki put kada bi pozvali, bio ili „na sastanku upravnog odbora“, na „sastanku van zgrade i neće se vraćati“ ili je bio „u drugom delu zgrade“, pa da „ostave broj telefona pa će se javiti“.

(Tpknews.com/Nova.rs)

PROČITAJ I

11 Komentari

  1. Despot nije dođoš zato i ne može da dobije posao. Sada u opštini Kučevo dođoši iz Bosne i Crne Gore kolo vode. Sav normalan i pošten svet je sklonjen iz opštinske uprave

  2. Predsednik opštine Kučevo i direktor JKP su opravdano bili odsutni jer su morali da trče na raport u hotel Rudnik kod njihovog gazda Ace po mišljenje

  3. Sadašnji direktor Doma kulture je bio i direktor komunalnog preduzeća u Kučevu. Toliko ga je pokrao da je bio zreo za zatvor. Politički su ga spasili. Inače nikada se ne trezni

  4. Rajičić se ne pita ama baš ništa,dečko je izgubljen u vremenu i prostoru,Aleksandar Perišić odlučuje o tome ko će dobiti posao a ko otkaz.

  5. Ja predlažem novinaru portala Nova s da pozove gazda Acu u hotelu Rudnik jer se on pita za sve a dr Rajčić je samo marioneta i baš se za ništa ne pita. Situacija u Kučevu je alarmantna ali nek ide kako ide kad niko ne preduzima ništa.

  6. Nisam iz Kučeva, pa mi nešto nije jasno i logično. Zašto se Kulturni centar zove “Dragan Kecman”, a ne “Đorđe Marjanović”? Dragan Kecman je bio lokalni slikar, za koga retko da je neko čuo van Kučeva i okoline. Đorđa Marjanovića je znala ne samo cela bivša Jugoslavija i Rusija, već i mnoge druge zemlje. Razlika između njih dvojice je, kao između Boga i šeširdžije

  7. Taj Zabikovec direktor centra za kulturu Veljko Dugošević je izbeglica iz Hrvatske verovatno bez ikakve diplome i ne odlučuje baš ništa,jedino što je poslušan.

  8. Dragan Kecman je brat sadašnjeg predsednika skupštine, pa samo da se zna da se u Kučevu u opštinskoj upravi ne zapošljavaju samo živi rođaci nego i pokojnici.

  9. Direktor Centra za kulturu ili bolje reći nekulturu je blizak prijatelj sa braćom Kecman. Predsednik opštine Kučevo i zamenik predsednika opštine Kučevo su bliski rođaci sa braćom Kecman. To je jedna umrežena ekipa uništitelja Kučeva koja takođe rodbinski povezana sa ostatkom opštinskih rukovodilaca.

  10. Perisic zbog utaje poreza i raznih malverzacija je 100% zreo za pritvor. O cemu jadnik da se pita kad ce uskoro u dugogodisnju corku

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker