POKUŠAJ ZATAŠKAVANJA: Rat sa tužiocem u Petrovcu na Mlavi zbog ubistva-otmice bebe (VIDEO)

Ministarstvo zdravlja uputilo je inspekciju u opšte bolnice u Požarevcu i Petrovcu na Mlavi kako bi se utvrdilo da li je bilo propusta u radu prilikom porođaja Džesike Floranović.

Screenshot Facebook

Tužioc iz Petrovca na Mlavi, pokušao je jutros 16. januara, da na prevaru i uz pretnje, uzme uzorak za DNK analizu od Džesike Floranović i Davida Nedeljkovića, sa namerom da zataška ceo slučaj ubistva-otmice bebe u petrovačkom porodilištu.

– Pokušali su jutros u ranim jutarnjim časovima da namame porodicu da im opet na kvarno uzmu uzorke pošto imaju spremljen pupčanik i posteljicu kako bi zataškali ceo slučaj ubistva-otmice bebe u petrovačkom porodilištu, i namontirali da je njihova beba – , rekao je Radiša Pavlović, predsednik Udruženja “Za istinu i pravdu o bebama” i član Vladine Komisije za nestale bebe.

Tužioc je zapretio da ukoliko Džesika i David ne pristanu da daju svoje uzorke za DNK analizu, on će narediti da se uništi telo bebe.

Ujedno, Radiša Pavlović, predsednik Udruženja “Za istinu i pravdu o bebama” i član Vladine Komisije za nestale bebe, upozorava sve nevladine organizacije da se više ne pozivaju na njegove snimke i obmanjuju javnost.

David Nedeljković iz sela Ranovac i Udruženje “Za istinu i pravdu o bebama”, protiv porodilišta u Petrovcu na Mlavi poslednjeg dana stare godine podneli su prijavu. U ovom porodilištu je Davidova supruga Džesika Floranović (23) rodila, po rečima lekara, mrtvu bebu, čije posmrtne ostatke ne žele da im daju. Ipak, roditelji ne veruju u ovu priču.

– U lekarskoj dokumentaciji stoji da je Džesika porođena 29. decembra u 1:27 sati posle ponoći, ali lekarska dokumentacija počinje da se vodi od 27. decembra, nedostaje 26. decembar kada je Džesika primljena u bolnicu – , kaže Radiša Pavlović, predsednik Udruženja “Za istinu i pravdu o bebama” i član Vladine Komisije za nestale bebe.

Naime, u lekarskoj dokumentaciji stoji da je porodilji pokazan mrtav plod 8:00 sati nakon porođaja, odnosno 29. decembra u 09:52 sati, dok je Džesiki proturen papir da potpiše da je neposredno posle porođaja videla mrtvo dete.

Najstrašnija stvar je ta, da u lekarskoj dokumentaciji koju je overila i potpisala načelnica porodilišta u Petrovcu na Mlavi, dr Danijela Katić, stoji da su 29. decembra u 14:00 sati plod i posteljica poslati na patologiju u Opštoj bolnici u Požarevcu, dok je Davidu, ocu deteta, 30. decembra u 09:36 sati u kapeli u Petrovcu na Mlavi, pokazano telo mrtve bebe, na kojoj nije rađena obdukcija, a koje se nalazilo u kutiji na kojoj je pisalo Džesika Floranović.

– U lekarskoj dokumentaciji našli smo dve istorije bolesti. U jednoj istoriji bolesti piše da je primljena kontrola normalne prve trudnoće, a u drugoj kontrola visokorizične trudnoće. Šta su oni ovde pokušavali da montiraju i rade to će ustanoviti nadležni državni organi – , kaže Radiša Pavlović, predsednik Udruženja “Za istinu i pravdu o bebama” i član Vladine Komisije za nestale bebe.

Džesika je u bolnicu primljena 26. decembra, odrađen je CTG koji je pokazao da je sve u redu i najpre je pripremana za carski rez. Nakon toga Džesiki je 27. CTG rađen opet koji nije registrovan u otpusnoj listi, a, koji je takođe pokazao da je sve u redu, ali sa promenom plana. Ovoga puta doktor je, kako ističu, insistirao da se sačeka i da se proba porođaj pirodnim putem. Džesika i dalje čeka, da bi joj 28. CTG bio urađen ponovo i saopšteno da se više ne čuju otkucaji srca kod bebe.

DA LI JE DŽESIKINA BEBA UKRADENA?

Kako tvrde par svedoka, 15 minuta pre nego što se Džesika porodila, dve nepoznate žene u civilu došle su autom ispred Doma zdravlja i ušle su pravo na porodilište. Deset minuta nakon što se Džesika porodila, ove dve nepoznate žene, misteriozno su nestale iz bolnice.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker