VUČIĆ POLOŽIO ZAKLETVU: Srbija dobila novog predsednika! (FOTO/VIDEO)

Izabrani predsednik Aleksandar Vučić položio je zakletvu u Skupštini Srbije. Ranije je na posebnoj sednici Skupštine Srbije konstatovana njegova ostavka na mesto premijera čime je počeo da teče rok od 30 dana za sastav nove Vlade.

Aleksandar Vučić položio zakletvu, Foto: M. Đoković

Izabrani predsednik Aleksandar Vučić položio je zakletvu u Domu Narodne Skupštine čime je otpočeo njegov mandat.

“Zaklinjem se da ću sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i celine teritorije Republike Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiju kao njen sastavni deo, kao i ostvarivanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda, poštovanju i odbrani Ustava i zakona, očuvanju mira i blagostanja svih gradjana Republike Srbije i da ću savesno i odgovorno ispunjavati sve svoje dužnosti”, izgovorio je Vučić tekst zakletve nakon čega je intonirana himna Republike.

Nakon himne usledio je aplauz i čestitke predsednice Parlamenta Maje Gojković, a potom se Vučić obratio zvanicama.

“Danas kada stojim pred vama, pred Srbijom i svi njenim građanima, baš nedaleko od mesta na kome je daleke 1830. godine Miloš Veliki proglasio Prvi hatišerif i utemeljio samostalnost moderne Srbije, više mi je nego jasno da, koliko god da sam se za to pripremao, a pripremao se jesam, čitav svoj politički život, ipak ne mogu da nađem dovoljno reči da sažmem, objasnim, i strah i nadu, koje osećam preuzimajući ovu, za mene svetu, dužnost i obavezu”, rekao je Vučić i zahvalio se prethodnim predsednicima Srbije, a posebno Tomislavu Nikoliću što je podržao mere koje je Vlada preduzimala na putu oporavka Srbije.

Nakon polaganja zakletve, Vučić je otišao do zdanja na Andrićevom vencu gde je sedište predsednika Republike, a ispred zgrade ga je sačekala upriličena smotra počasne čete pripadnika Garde i tri roda Vojske Srbije, kopnene, RV i PVO i rečne flotile, a načelnik generalštaba Ljubiša Diković podneo je raport novom vrhovnom komandantu Oružanih snaga Srbije.

Kako je planirano, Nikolić je sačekao Vučića na ulazu u zgradu na Andrićevom vencu gde je u svečanoj sali održana ceremonija stupanja Vučića na dužnost predsednika Srbije.

Foto: Printscreen/RTS

Pre polaganja zakletve Vučić se obratio se građanima ispred Skupštine.

“Polako ali sigurno vi ćete iz dana u dan osećati boljitak. Nemojte da gledate unazad gledajte unapred. Gledajte u zemlju svoje dece a ne svojih dedova”, rekao je Vučić i dodao da je ponosan na dosadašnje rezultate.

“Pred nama je još mnogo rada. Kao predsednik vam obećavam da ću čuvati mir i stabilnost, da ću čuvati i braniti budućnost naše dece… Ja sam hrabar čovek, mnogo volim vas i najviše na svetu volim Srbiju. Mnogo vam hvalašto ste došli u ovolikom broju”, poručio je Vučić okupljenima.

Foto: Printscreen/RTS

On je potom rekao da mu još ostaje da položi zakletvu i dodao: “Uvek mi se žuri, kao što ste primetili i ostaje mi samo da kažem – idem da radim, ajde zdravo.”

TPKNEWS/Agencije

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker