BLOKADE PUTEVA SE OBUSTAVLJAJU: Udruženja poljoprivrednika prihvatila ponudu Vlade

Predsednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača “Stig” Nedeljko Savić izjavio je danas da su predstavnici poljoprivrednika koji su bili danas na razgovorima u Vladi Srbije, prihvatili ponudu i da neće više blokirati puteve.

Foto: M. J.

Tri udruženja poljoprivrednika prihvatila su ponudu Vlade, dok se odgovor ostala četiri još čeka. Ranije danas sedam udruženja poljoprivrednika, koji su danima protestovali u više gradova, razgovarali su u Vladi Srbije sa premijerkom Anom Brnabić, ministarkom poljoprivrede Jelenom Tanasković i ministrom finasija Sinišom Mali

“Naše Udruženje i ostala koja su bila na sastanku u vladi prihvatila su ponudu. Čekamo realizaciju toga”, rekao je Savić za Tanjug. Dodao je da neće više blokirati puteve.

Pregovori predstavnika poljoprivrednika sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom finansija Sinišom Malim trajali su danas više od pet sati u Vladi Srbije.

Među glavnim zahtevima poljoprivrednika, kako je ranije saopšteno, bilo je povećanje subvencija po hektaru obradive površine, da premija za litar mleka umesto 15 bude 20 dinara, kao i da minimalna otkupna cena mleka bude 78 dinara po litru plus PDV.

Takođe, poljoprivrednici su zahtevali da se na dizel gorivo za poljoprivrednike za 100 litara po hektaru za ratarske kulture i 300 litara za povrtarske kulture ne obračunavaju akcize i PDV.

Pored toga zahtevali su uvođenje prelevmana na mlečne proizvode i da se subvencije po kravi, koje trenutno iznose 30.000 dinara uvećaju za 10.000 dinara.

Među zahtevima su bile i subvencije od 35.000 po hektaru za sve prijavljene površine i ukidanje ograničenja za subvencije do 20 hektara.

(Tpknews.com/Agencije)

3 Komentari

  1. Vreme će pokazati svoje, ali ja mislim da su poljoprivrednici nasamareni. Obećani su im “kule i gradovi”, samo da 26. maja ne bi blokirali puteve i upropastili Vučićev miting.

  2. Poljoprivrednici se prodali za lulu duvana! Svaka im čast! Treba ih opet kazniti štosu se prodali i oporezovati lad su glupi!

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker