USVOJEN BUDŽET GOLUPCA ZA 2023: Kud se dede toliko najavljeni hotel u predizbornoj kampanji?

U Golupcu je održana 18 redovna sednica Skupštine opštine, poslednja u ovoj godini, na kojoj se našlo 16 tačaka dnevnog reda od kojih je i Predlog odluke budžeta za narednu 2023. godinu koji iznosi 454,2 miliona dinara.

Screenshot

Ova važna godišnja odluka o budžetu označena je kao još jedna u nizu razvojna. A kako se uzme. Svih ovih proteklih godina od kada je ovo rukovodstvo na vlasti, svaki usvojeni budžet je bio Razvojan.

Međutim, ko se zaista razvio vidi se na terenu. Razvio se glavno komandujući koji radi pola radnog vremena, a prima platu veću od republičkog proseka. U nekim od ranijih godina bilo je mahinacija od sorte. Ne isplaćivanje vlasnika parcela uzetih za izgradnju vetro parka. Zatim dobro poznate akcije sakupljanja keša za asvaltiranja sela sa pretežno vlaškim življem, ili sakupljanje novca pod plaštom donacija za izgradnju seoskog vodovoda u selu Dvorištu.

Naspram svega toga jedini napredak u Golupcu je ostvarilo neposredno rukovodstvo opštine. Predsednik sa pola radnog vremena i punom platom i doprinosima. Predsednik skupštine opštine sa svojim i svoje supruge stalnim zapošljenjem u opštinskoj upravi, a sin zaposlen kao operativac BIA. Direktor komunalnog i njegov zamenik na grbači naroda, preko razvojnog budžeta do staža i egzistencije. Direktori dveju škola sa fonom slabijim od prosečnog pastira sa dobro poznatim Đoša akcentom. Predsednik sportskog saveza bez ikakve diplome srednjeg obrazovanja. I tako redom.

Usvojen je još jedan razvojni budžet. Hotela na bari nema, niti će ga biti. A toliko je najavljivan u vreme izborne kampanje. Sad odjednom muk.

Da podsetimo, tokom 2021. godine u toku predizborne kampanje, bivši i sadašnji predsednik golubačke opštine, sa velikim entuzijazmom je najavljivao izgradnju luksuznog hotela.

– Planirano je da se izgradi hotel visoke kategorije sa pratećim sadržajima, a reč je o domaćem investitoru. Očekujemo da radovi krenu do kraja godine – rekao je Mijović.

Šta se desilo? Ovaj domaći investitor odustao je od izgradnje hotela, kako se nezvaničo saznaje, zbog ucena i reketiranja od strane lokalnog šerifa, predsednika ove malene podunavske opštine.

(Dopisnik tpknews.com iz Golupca)

3 Komentari

  1. Zna se gde su pare. Pokrao Mijović i pacovi oko njega. Nije samo nestao hotel već i aqua park i još mnogo što šta. Nema se para za sredjivanje fontane i spomenika u samom centru Golupca, za sadnju novog drveća u parku, za farbanje klupa, krečenja drveća, za trotoare na putu ka Domu zdravlja i još mnogo, mnogo toga. Ali zato ima da se Mijović vozi u džipu a zna se da džipove voze ljudi koji time leče komplekse manje vrednosti. Dotični je naredio da se pogasi svaka druga sijalica ulične rasvete i po selima i po Golupcu ali zato ispred njegove kuće ulično svetlo šlajšti. Kako to da je naredba stigla samo u Golubac za štednju struje a Gradište poput Las Vegasa. Umesto da rade za vreme leta kada je nivo tumanske reke nizak uvredili se kada je vodostaj visok pa ceo zaseok Radopevca do Golupca šajke na Nrčkovac tj. preko Sladinca, Vojilova pa u Golubac. To se zove pamet golubačkog rukovodstva.

  2. Gužva u troli pa se izvinjavam zbog slovnih grešaka. Treba uvredili se, Radoševac i Mrčkovac. 😇😇😇. Ako sam bilo šta slagala neka me borovi argumentima ali istinitim demantuju.

  3. Kada vajno golubačko- mafijaško rukovodstvo ima nameru da renovira zgradu gde je nekada bio SDK. Sramota šta su dozvolili da onakav biser arhitekture u samom centru propada. Važno je da Mijović ubrzano završava svoj objekat a za opštinsko dobro ga zabole. Jadan narod koji ga izabra.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker