VELIKO GRADIŠTE: Za trojicu batinaša iz Topolovnika 19 godina robije (FOTO/VIDEO)

U drami koja se dogodila 7. marta 2013 godine, na lokalnom putu Topolovnik-Kisiljevo, u kojoj su trojica batinaša iz Topolovnika pretukla na smrt Srđana Paunovića (52) iz mesta Kiseljevo. Apelacioni sud u Kragujevcu presudio 19 godina robije.

batinasi-iz-topolovnika-2
Desimir Branković, Radiša Jovanović i Darko Pešteranović

Za nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom Desimir Branković osuđen je na 10 godina robije, dok su saizvršioci Radiša Jovanović i Darko Pešteranović dobili pet i četiri godine, jer su u martu 2013. godine pretukli Srđana Paunovića (52), koji je od zadobijenih povreda preminuo.

batinasi-iz-topolovnika-4

Apelacioni sud u Kragujevcu osudio je Desimira Brankovića (52) iz Topolovnika na deset, a Radišu Jovanovića (34) i Darka Pešteranovića (28), takođe iz Topolovnika, na pet i četiri godine zatvora, jer su 2013. godine pretukli Srđana Paunovića (52) iz Kiseljeva, koji je od povreda sutradan preminuo.

screenshot-185

Ovo je pravosnažna presuda, kojom su za prvu dvojicu potvrđene kazne sudijskog veća požarevačkog Višeg suda, kojim je predsedavala Mira Savić, a optužnicu zastupao Zamenik tužioca Miroslav Vojinović, dok je za Darka ona umanjena za godinu dana.

screenshot-187

Izrečene pravosnažne kazne su visoke, jer je reč o delu nanošenje teških povreda sa smrtnim ishodom. Prebijanje Srđana Paunovića (52) dogodio se 7. marta 2013. godine, oko 22 sata, na lokalnom putu Topolovnik-Kisiljevo, kojim se Srđan vraćao iz kafane. Njega je svojim džipom “dačia spajdero” sustigao Desimir, koji je pre toga u kafani sa njim imao prepirku. Iz gepeka je izvadio drvenu palicu i njome više puta udario Srđana po lećđima i glavi, dok se ovaj nije srušio na zemlju.

batinasi-iz-topolovnika-3

Iako je Srđan ležao bespomoćno na zemlji, Desimir je nastavio da ga udara i šutira, a onda pozvao i drugu dvojicu, inače zaposlenih u njegovoj građevinskoj firmi kao fizički radnici, i naredio im da to isto urade. Teško povređeni Srđan preminuo je sutradan u požarevačkoj bolnici. Obdukcijom je utvrđeno da je imao dvostruki prelom donje vilice, 28 preloma na rebrima, prelom grudne kosti i brojne podlive i ogrebotine. Ubrzo su osumnjičeni uhapšeni i u pritvoru su proveli sedam meseci.

screenshot-182

Pre surovog napada, trojica optuženih bila su u istoj kafani u kojoj je i Srđan sedeo. Tu su sa njim imali kraću prepirku, koja se ubrzo i okončala. Međutim, Desimir nije želeo da ostane na tome, pa je rešio da Srđana sustigne i pretuče ga sa svojim saučesnicima. Pokojni Srđan bio je arhitekta, ali se vremenom odao alkoholu. Živeo je sam, i u veoma teškim uslovima.

TPKNEWS/M. Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker