BIVŠI LEGIJIN ZAMENIK: Ovo je poslednja opomena Vučiću sa "potpisom zapadnih službi"!

Ovo je poslednja opomena Vučiću, tvrdi Milorad Bracanović, bivši zamenik šefa BIA, komentarišući događaj sa oružjem nađenim u blizini kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića.

milorad-bracanovic-foto-zorana-jevtic

On dodaje da je reč o poruci upućenoj premijeru Srbije.

“Cilj cele ove akcije jeste poruka predsedniku Vlade ili možda poslednja opomena, a izgleda da je poslednja, da, ukoliko se nešto ne promeni, može da bude kobno po njega ili nekog od njegovih najbližih, mislim na porodicu, decu, ženu, roditelje, brata”.

Automobil, nakrcan sanducima sa oružjem na tom mestu, ostavljen je tako da bude primećen, a to nosi određenu poruku, tvrdi nekadašnji visoki obaveštajac.

premijer-atentat-zolja-kuca-roditelji-jajinci-foto-damir-dervisagic

“To je poruka. Poruka da će nešto da se desi ako se određene stvari ne preduzmu. Jer atentatori su bez ovih znakova i simbola mogli i da izvrše napad, ali to očigledno nije bio cilj. Ovo je mafijaška poruka”, kaže Bracanović u intervjuu, u kome se za tu poruku navodi da je mafijaška i sa “potpisom zapadnih službi”.

A kad je reč o novom arsenalu oružja otkrivenom na Novom Beogradu, za Bracanovića je to jasna paralela sa događajima koji su prethodili ubistvu Zorana Đinjdića:

garaza-oruzje-novi-beograd-gandijeva-eksploziv-atentat-vucic-foto-marina-i

“Ova garaža sa oružjem, to je potpuno ista priča kao i pokušaj, a potom i ubistvo Zorana Đinđića, kad je ‘audi smrti’ pronađen u malo korišćenoj garaži ‘Kombank arene'”, tvrdi Bracanović.

“Auto koji je sada pronađen ukraden je u januaru ove godine, a da je ukraden nedavno, njega bi još tražili. To liči na profesionalizam. S obzirom na to da su pronađeni ‘hekler koh’ (‘bebica’), telefoni za aktiviranje eksploziva, 400 grama eksploziva plastičnog, sa toliko eksploziva može da se sruši jedan osrednji objekat i obično se koristi za neutralisanje žive sile, ubijanje ljudi. Teško da je slučajno nađeno”, rekao je bivši obaveštajac.

Bracanović je napomenuo da ove zaključke iznosi na osnovu javno dostupnih informacija, koje su saopštili zvaničnici i institucije, i zaključuje da sve ove događaje, ukoliko su te informacije tačne, vidi kao nastojanje “da se poruka primeti i da bi je pročitao onaj kome je namenjena”.

TPKNEWS/Tanjug

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker