PRIJOVIĆU, MAJSTORE: Srbija se plasirala na Svetsko prvenstvo u Rusiji! (VIDEO)

Fudbaleri Srbije pobedili su selekciju Gruzije sa 1:0 u poslednjem meču kvalifikacija Grupe D, čime su se direktno plasirali na Svetsko prvenstvo 2018. u Rusiji.

Pobedu i plasman na Mundijal kao prvoplasirana ekipa Grupe D, Srbija je izborila golom Aleksandra Prijovića u 74. minutu meča.

Prijoviću je to bio prvi gol u dresu reprezentacije Srbije, a postigao ga je 13 minuta pošto je ušao u igru umesto Adema Ljajića.

Nije blistavo izgledala igra Srbije ni na ovom meču, pogotovo u prvom poluvremenu, ali je govor u pauzi, kao i huk sa tribina naveo izabranike Slavoljuba Muslina da u drugom zaigraju “svoju” igru, potpuno potisnu Gruzijce na njihovu polovinu i postignu pogodak vredan odlaska na Mundijal.

Do kraja utakmice Srbija je sačuvala svoj gol i pred više od 40 hiljada navijača na stadionu “Rajko Mitić” proslavila pobedu i plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Posle utakmice je priređen veliki vatromet iznad južne tribine stadiona “Rajko Mitić”.

Nakon deset odigranih kola, reprezentacija Srbije je zabeležila šest pobeda, uz samo jedan poraz i tri remija i sa 21 osvojenim bodom i prvim mestom u grupi, ostvarila plasman na Svetsko prvenstvo.

Irska je na gostovanju pobedila Vels sa 1:0, golom Džejmsa Meklina u 57. minutu, što ih je dovelo do plasmana u baraž za plasman na Mundijal.

Reprezentacija Bodovi
Srbija 21
Republika Irska 19
Vels 17

***************************************************************************************

Četvrtoplasirana Austrija je na gostovanju sa 1:0 golom Luisa Šauba pobedila poslednjeplasiranu Moldaviju.

TPKNEWS/N.J.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker