Mladi poljoprivrednik prekršajno kažnjen sa 10.000 dinara zbog pominjanja Vučića u bolnici

Mladi poljoprivrednik Miloš Pajović (22) iz sela Mršinci kod Čačka moraće da plati kaznu od 10.000 dinara zbog pominjanja imena Aleksandra Vučića u čačanskoj bolnici. Ovakvu presudu doneo je Prekršajni sud u Čačku, uz obrazloženje da je Pajović narušavao javni red i mir.

Pajović je u aprilu prošle godine, dok je kroz selo vozio traktor, ugledao svog komšiju kako nepomično leži pored puta, prišao mu je i pošto je ustanovio da je u kritičnom stanju, otrčao je do kuće udaljene skoro dva kilometra i dovezao automobil kojim ga je dovezao u čačansku bolnicu na urgentno odeljenje objavio je čačanski portal Moravainfo.

Pozvao je medicinsku sestru i doktorku da preuzmu njegovog komšiju iz vozila, jer nije mogao da hoda, a doktorka je nakon kratkog pregleda rekla Pajoviću da je potrebno da komšiju sa uputom odvede u hiruršku ambulantu.

On je rekao da žuri i da je dovoljno što ga je dovezao do bolnice i neka ga doktorka vodi na hirurgiju, na šta je doktorka odgovorila da je ona lekar i da ne može pacijenta da vodi na drugo odeljenje.

“Pa ti onda zovi Vučića, neka ga on vodi do bolnice, a ja odoh kući, odgovorio je Pajović doktorki, nakon čega se vozilom udaljio iz kruga bolnice”, navodi se u presudi Prekršajnog suda.

Policija je po prijavi iz bolnice podnela protiv njega prekršajnu prijavu zbog narušavanja javnog reda i mira.

Zastupnici okrivljenog su istakli da se nigde u prijavi protiv Pajovića ne navodi da se u bolnici drsko ponašao, niti da je povisio ton ili vikao na osoblje bolnice i da je jedino što mu je stavljeno na teret pominjanje Aleksandra Vučića pred dežurnom doktorkom.

TPKNEWS/Moravainfo

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker