LEKAR POSTAO MUZIČKA ZVEZDA: Kardiolog iz Požarevca koji pacijentima leči i srce i dušu

Goran Grujić (54), doktor kardiolog iz Požarevca, postao je TV zvezda, zahvaljujući svojim uspešnim nastupima u muzičkoj emisiji „Nikad nije kasno“ TV Prva.

Foto: M.V.

Njegovo pevanje zadivilo je i žiri i publiku, iako nema muzičko obrazovanje i ne zna note.

– Svojevremeno su me odbili u muzičkoj školi uz obrazloženje da nemam sluha. Sa četiri godine sam naučio da sviram harmoniku, a posle vojske počeo sam da vežbam pevanje, pa sam pevao i na svojoj svadbi 1993. godine – rekao je dr Grujić.

Za emisiju su ga prijavile kolege iz Udruženja kardiologa Srbije, jer su znale da odlično peva. Međutim, njemu na tom takmičenju nije bitna lična promocija, već ima jači motiv.

– Zbog ove emisije sam u mnogim medijima i to koristim da skrenem pažnju da je Opštoj bolnici u Požarevcu, koja pokriva Braničevski okrug sa preko 250.000 stanovnika, neophodna angio-sala, jer ona spašava živote – napominje dr Grujić.

Foto: M.V.

Za opremanje angio-sale potrebno je oko 300.000 evra, koje se mogu skupiti ako se udruže država, lokalna samouprava, građani i dijaspora.

– Ova sala spasonosna je za sve koji dožive infarkt, jer je za njega presudna hitna reakcija. Pošto tu salu nemamo, pacijente šaljemo za Beograd, što za neke, zbog udaljenosti, može biti kobno – napominje dr Grujić.

O lekarskim, ali i pevačkim sposobnostima ovog lekara, uverio se i potpisnik ovih redova, posle doživljenog infarkta, kada mu je, posle obavljene opservacije, zapevao „Stanite dani, stanite noći“.

Foto: M.V.

Sasvim je sigurno da je dr Grujić najbolji lekar među pevačima i najbolji pevač među lekarima. Inače, doktor Grujić je lekar specijalista interne medicine, subspecijalista kardiologije, magistar medicinskih nauka iz oblasti kardiologije i, uskoro, doktor medicinskih nauka.

PORODICA

U svemu što radi, doktor ima maksimalnu podršku supruge Biljane, pedijatra, i sina Stefana, apsolventa medicine.

– Često pevam i u bolnici, kad operacija uspe i pacijentu je dobro, ali najviše volim kad u kućnom mini-studiju uzmem harmoniku i zapevam sa sinom, koji svira klavijature – kaže dr Grujić.

M.V.

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Тај лекар у болници не пева,тамо се дере на пацијенте,на колеге,на сестре па чак и на директора. Мисли да је број ЈЕДАН,он је уствари један просечан лекар и то врло непријатан.Ко не верује нека провери.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker