PREMINUO PREDRAG MARIĆ! Načelnik Sektora za vanredne situacije izgubio bitku sa koronom!

Dugogodišnji načelnik Sektora za vanredne situacije i pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Predrag Marić (56) preminuo je od Covida-19, javili su danas beogradski mediji.

Foto: Tanjug

Mariću je infekcija korona virusom potvrdjena 28. decembra. Marić, koji je bio i član Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa, preminuo je u KBC “Dragiša Mišović” gde je bio hospitalizovan.

Predrag Marić u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije počeo je da radi 1990. godine, a 2003. godine počeo je da radi kao načelnik Odeljenja za inspekcijski nadzor u tadašnjoj Upravi protivpožarne policije, a načelnik te uprave postao je 2005.

Savetnik ministra unutrašnjih poslova postao je 2006. godine, a 2007. godine je imenovan za pomoćnika ministra unutrašnjih poslova i načelnika Sektora za vanredne situacije. Na Кriminalističko-policijskoj akademiji u Beogradu, od 2010. godine predavao je predmet “Sprečavanje i suzbijanje požara, havarija i eksplozija”.

Odlikovan je ordenom Nacionalnog reda za posebne zasluge u rangu viteza francuske države za poseban doprinos prilikom izgradnje sistema zaštite i spasavanja i samog Sektora za vanredne situacije, a za predanost radu odlikovan je zlatnom medaljom za revnosnu službu 2011. godine.

Prvu nagradu povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova za ostvarene rezultate u radu dobio je 2004. godine. Objavio je veliki broj stručnih radova i članaka iz oblasti vanrednih situacija. Napisao je knjigu “Terorizam i organizovani kriminal”, “Upravljanje vanrednim situacijama” i “Promet eksplozivnih materija” i priručnik “Upravno-inspekcijski nadzor u oblasti zaštite od požara”.

Marić je rodjen 1964. godine u Smederevu, gde je završio osnovnu i srednju školu, na Pravnom fakultetu u Beogradu diplomirao je 1990. godine, a 2009. godine završio je specijalističke studije.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker