ZAŠTO NIKO NIJE ODGOVARAO? Nekad je Požarevac bio grad za ponos, sada je postao kasaba za podsmeh

U poslednjih dvadeset godina u Požarevcu su se smenjivale vlasti, ali ovakvo stanje nikad nije bilo, odnosno nikad gora i nesposobnija gradska vlast.

FOTO: SSP Požarevac

Grad koji je nekada bio jedan od razvijenih u Srbiji, a sada je postao kasaba koja služi samo za podsmeh i šalu. Dok gradski čelnici i direktori javnih preduzeća uživaju, bogate se, kupuju stanove i ljube ruke svojim nadređenima, Požarevac je zapušten, smeće na sve strane, ulice propale i infrastrukturni radovi lošeg kvaliteta.

Gotovo ni jedan infrastrukturni projekat nije izveden, a da nije bilo propusta u radu za koje niko nije odgovarao. Postavlja se pitanje. Zašto niko nije odgovarao?

Očigledno je da postoji sprega investitora i gradske vlasti. Radovi predugo traju i lošeg su kvaliteta, ulice propadaju, rasveta ne radi, a u nekim delovima građani tumaraju mesecima u mraku po ulicama punim rupa. Gradske ulice koje su rađene nisu adekvatno nivelisane, pa se posle padavina velika količina vode zadržava ljudima ispred dvorišta. Imamo naselje “Busije na vodi”, pojedine gradske ulice nemaju kanalizaciju i asfalt.

Za ovakvo stanje u gradu najodgovornija je gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Sašom Pavlovićem, jer nemaju dovoljno kompetentnosti i volje da rešavaju osnovne probleme građana Požarevca i okoline.

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Da bi nešto uradio za dobrobit građana, pre svega treba da se ima volja, znanja i para. Od svega napred navedenog imaju samo pare (koje se slivaju u njihove džepove) a od volje i znanja nema ni govora.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker