SPREČEN POKUŠAJ KRIJUMČARENJA: Kombista pokušao da prošvercuje 200 kg suvog mesa (VIDEO)

Devetog februara 2024. godine, na graničnom prelazu Kelebija, u saradnji sa policijom, carinici su sprečili pokušaj krijumčarenja 200 kilograma suvog mesa, koje je bilo spakovano u tovarnom delu kombija “VW Crafter” domaćih registarskih oznaka.

Foto Uprava carina Republike Srbije

Na red za izlaznu kontrolu je pristigao kombi, koji se prema rečima vozača uputio ka Nemačkoj. Vozač je izjavio da ne prevozi ništa više osim ličnog prtljaga. Međutim, kada su carinici otvorili tovarni deo kombija radi detaljne kontrole, osetili su miris suvog mesa.

Utvrđeno je da se u teretnom delu kombija, među stvarima, kriju kutije pune neprijavljenih suhomesnatih proizvoda – 130 kg goveđe pršute, 40 kg sudžuka i 30 kg suve ovčetine.

O otkrivenom krijumčarenju je odmah obaveštena nadležna Granična veterinarska inspekcija, jer se radi o osetljivoj robi životinjskog porekla, neprijavljenoj, bez deklaracije i prevoženoj u nehigijenskim uslovima.

Iz Uprave carina podsetili su da putnici sa sobom mogu nositi hranu, ali u količini za koju je očigledno da je namenjena za lične potrebe i koja je fabrički upakovana.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Па ваљда је и суво месо лични пртљаг? Човек спремио да има за целу годину на печалби, а гладни цариници му узеше све!

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker