“KOVID” KONTROLA: Požarevačka komunalna inspekcija nemilosrdna!

Dvojica požarevačkih komunalnih inspektora u utorak, oko 12 sati, kontrolišući rad kafića u poštovanju propisanih epidemioloških mera u borbi protiv virusa “kovid-19“, u kafeu „Arabika“ u unutrašnjost kafića zateklo je nekoliko gostiju, što je aktuelnim merama, još uvek, zabranjeno, jer je ugostiteljima dozvoljeno samo u baštama da služe goste.

Foto: M.V.

Konobaru kafea rekli su da je zabranjen rad kafea u zatvorenom prostoru i da je prekršio epidemiološke mere. Odmah su pristupili sačinjavanjem zapisnika.

Potpisnik ovih redova bio je jedan od gostiju koji je sedeo sam za stolom, kao i ostali gosti koji su svoja pića ispijali sami i na bezbednoj udaljenosti od drugih gostiju. Prisutni gosti su inspektorima rekli da su petnaestak minuta pre njihovog dolaska, zbog naglog zahlađenja i kiše koja je počela da intezivno pada, napustili svoja mesta u bašti i sa svojim pićima ušli unutra kako bi ih popili. Još su rekli da ih je konobar opomenuo da još uvek važi zabrana sedenja unutar objekta, našta su oni rekli da znaju i da će što pre popiti svoje piće i napustiti lokal.

Međutim, inspektori su ih preduhitrili i kod zadnjeg gutljaja zatekli za stolovima. Na njihove opaske nisu se obazirali već su počeli sa pravljenjem zapisnika. Tu kratku stanku skoro svi gosti su iskoristili da napuste lokal bez pisanja kaznenog naloga. Jedino je ostao autor ovo teksta koji je rekao da radi svoj posao i pokušao da slika inspektore na zadatku, na šta su se ovi usprotivili rekavši da je zabranjeno njihovo fotografisanje. Potpisnik ovih redova nije se obazirao na njihovu pretnju rekavši da i on obavlja svoj posao, kao i oni koji su više puta to naglasili. Ujedno ih je upitao da li su došli po nečijoj prijavi ili su to uradili po planu. Rekli su da nisu došli po ničijoj prijavi, već da su došli na osnovu redovnog plana.

Malo je indikativno da su bili iskreni u odgovoru, pošto su se u lokalu pojavili petnaestak minuta nakon što su gosti iz bašte zbog hladnog vremena i kiše ušli unutra. Čudno je i to što su došli danas u kontrolu, a ne juče, pošto je temperatura sa jučerašnjih 24 stepeni pala na današnjih kišovitih plus sedam. Nameće se zaključak da je to urađeno promišljeno po nečijem nalogu, kako bi se zatečeni gosti i vlasnik lokala novčano kaznil radi popune budžeta iz kojeg bi se kasnije građanima i ugostiteljima delila pomoć u vidu određenog novčanog iznosa.

Licimerno je i to što se ovaj zakon selektivno primenjuje kažnjavajući najslabije i najnemoćnije, dok se moćnicima otvoreno gleda kroz prste.

Najnoviji primer ove teze je nedavna proslava pobeda Zvezde nad Partizanom u večitom derbiju, kada su u zatvorenim prostorijama zvezdinog stadiona organizovala proslava sa živom muzikom, gde su bili prisutni pored zvezdinih funkcionera i fudbalera, i državni službenici, kao i jedan član kriznog štaba. Oni su zajedno sa fudbalerima proslavljali pobedu i titulu pevajući, arlaučeći i šenlučeći bez zaštitnih maski i držanja propisane distance.

Inače, kazna za kršenje ovog propisa je 5.000 dinara za pojedince, dok vlasnik ugostiteljskog objekta može platiti i 150.000 dinara.

M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker