ŠVAJCARSKA: Srbi i Albanci dilovali drogu

U kantonu Sant Galen razbijen je međunarodni lanac krijumčara droge koji je vodio iz Albanije

Dva srpska i četiri albanska državljanina su uhapšena nakon intenzivne višemesečne akcije kantonalne policije Sant Galena, zajedno sa kantonima Ciriha, Švica i Ženeve, te sa federalnom policijom Fedpolom, prenose švajcarski mediji.

Prvo su sredinom februara uhapšeni jedan Srbin od 43 godine, čiji identitet nije saopšten, a sa njim je uhašen i njegov brat od 35 godina, saopštio je inspektor Hanspeter Krisi, portparol kantonalne policije Sant Galena. Prilikom pretresa stanova u kantonima zaplenjeno je 13,5 kilograma heroina i više hiljada švajcarskih franaka gotovog novca.

– Droga je preko međunarodnih kurira dopremana iz Albanije u područje Linta, a odatle je raspoređivana dilerima na veliko po celoj Švajcarskoj. Prilikom jedne takve primopredaje, kantonalna policija Ženeve je privela starijeg Srbina i dvojicu Albanaca od 25 i 26 godina – kažu izvori iz istrage za švajcarske medije.

Sa lokacija na prostoru Linta i u oblasti Valenzea braća su obavljala i regionalne dilerske poslove. Prošle nedelje su razotkrivena i ta mesta, a ovoga puta su u mrežu upala još dvojica Albanaca od 24 i 26 godina, prilikom prebacivanja 90 grama heroina.

Kod njih je pronađeno više kilograma heroina i drugih droga, kao i novac u kešu. Kolika je tačno količina u pitanju, policija još nije navela. Međutim, ukupno zaplenjenih više od 15 kilograma narkotika imaju vrednost na uličnom tržištu od preko milion švajcarskih franaka. Državno tužilaštvo Sent Galena je protiv uhapšenih Srba i Albanaca pokrenulo krivični postupak, dodaju švajcarski mediji.

VIDELI IH PROLAZNICI

Ovo nije prvo hapšenje državljana Srbije u Sent Galenu zbog trgovine narkoticima. Pre manje u godinu dana privedena su trojica Srba od 20, 21 i 22 godine, upravo u ovom švajcarskom mestu zbog sumnje da diluju drogu.

Oni su otkriveni na nesvakidašnji način. Naime, privedeni su posle prijave građana koji su ih videli kako iz takozvanog šteka, u udaljenom delu grada, vade kesice sa heroinom. Obaveštena je policija, koja ih je ubrzo uhapsila.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker