SKLOPLJEN UGOVOR: Turci će naplaćivati karte u gradskom prevozu u Beogradu

Grad Beograd doneo je odluku da dodeli ugovor za eksploataciju i održavanje sistema za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom linijskom prevozu grupi ponuđača Kentkart koji je ponudio da taj posao radi za 8,79 milijardi dinara, sa PDV-om 10,55 milijardi.

U odluci gradskog Sekretarijata za javni prevoz objavljenoj na portalu javnih nabavki navodi se da su u konzorcijumu Kentkart, dve firme iz Istanbula i jedna iz Beograda.

Javni poziv za ovaj posao objavljen na kraju 2020. godine a do isteka roka – 25. februara stigla je i zajednička ponuda Bus Logika iz Požarevca i Pente iz Pule koji su ponudili da taj posao rade za 8,9 milijardi dinara (10,68 milijardi sa PDV-om).

Ova ponuda je odbijena jer je prema oceni komisije neprihvatljiva pošto nije u skladu sa zahtevima iz konkursne dokumentacije.

Navedeno je da nije dostavljeno sredstvo obezbeđenja za ozbiljnost ponude – bankarska garancija, te da ponuđač ne ispunjava finansijski, ekonomski, tehnički, i stručni kapacitet.

Posao dodeljen ugovorom obuhvata održavanje hardvera (opreme) koja je vlasništvu Grada Beograda, i softvera za koji Beograd ima pravo korišćenja, te usluge u vezi sa kontrolom putnika, organizovanja prodajne mreže, prodaje karata i dopuna, kao i izdavanje kartica.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Čekajte ljudi ko je ovde lud. Da nam Turci naplaćuju prevoz. Može ali onda da Srbi naplaćuju prevoz po turskoj. Ovakav debilizam samo kod nas ima.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker