POTPISAN SPORAZUM: Poljoprivredna škola i kompanija “Bambi” uključuju se u dualno obrazovanje

Kompanija „Bambi“ i Poljoprivredna škola sa domom učenika „Sonja Marinković“ u Požarevcu, potpisale su sporazum o uključivanju u sistem dualnog obrazovanja za školsku 2021/2022. godinu za stručne obrazovne profile „operater u prehrambenoj industriji“ i „prehrambeni tehničar“.

Poljoprivredna škola – internat na Tulbi/Foto: M.V.

„Dualnim obrazovanjem učenici razvijaju timski duh, ali i stiču samopouzdanje i samostalnost u radu, što je nemerljiva prednost u budućem radu. Istovremeno, kroz interakciju i podršku starijih kolega, osim korisnih saveta primenljivih u praksi, razvijaju socijalne veštine i osećaj odgovornosti, što je u njihovom uzrastu izuzetno važno. Drago nam je što u kompaniji Bambi imamo sjajnog partnera i potpuno sam siguran da ćemo zajedno, uključivanjem u sistem dualnog obrazovanja ispuniti svoju misiju – pružiti sveobuhvatna i sadržajna znanja, ali i kvalitetnu i primenljivu praksu“, istakao je Vidoje Vukašinović, direktor Poljoprivredne škole.

Jelena Vuković, direktorka za ljudske resurse kompanije Bambi, je povodom uključivanja kompanije u sistem dualnog obrazovanja, istakla da „Bambi otvara vrata mladim ljudima da steknu praktične i primenljive veštine kroz realno 
radno okruženje uz pristup savremenoj opremi i procesima. Verujem da ćemo, upravo učešćem u ovom programu, prepoznati motivisane mlade ljude i da ćemo biti u prilici da ih vidimo u redovima svojih kolega, po završetku školovanja“, izjavila je Jelena Vuković.

(Tpknews.com/M.V.)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker