Počela dodela državne pomoći za obnovu oštećenih objekata u Žagubici

Novčana pomoć biće isplaćena svim građanima koji su prijavili štetu i dobili rešenje o dodeli pomoći.

Screenshot

Na osnovu Zakona o obnovi nakon elementarne i druge nepogode i državnog programa pomoći i obnove oštećenih porodičnih, stambenih objekata u svojini građana koji čine sastavni deo Uredbe o utvrđivanju državnog programa pomoći i obnove, komisija za procenu štete od elementarne nepogode opštine Žagubica sprovela je postupak dodele državne pomoći.

Na osnovu 136 prijava koje su podneli građani za štete na građevinskim, odnosno porodično – stambenim objektima, nadležna komisija je izvršila procenu i kategorizaciju štete koje su verifikovane od strane Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. Do sada je doneto 111 rešenja kojima se odobrava isplata državne pomoći u iznosu od 120, 200 i 250.000 dinara u zavisnosti od kategorije oštećenja.

Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima je po pravosnažnosti ovih rešenja počela isplatu državne pomoći i do 29. marta izvršila je 34 isplate na tekuće račune stranaka, u ukupnom iznosu od 5.610.000 dinara.

Dinamika isplate nakon završenog postupka pred Opštinskom upravom opštine Žagubica i pravosnažnosti ostalih rešenja zavisiće od Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, a sigurno je da će svi građani koji imaju pravo na pomoć istu dobiti u skladu sa navedenim propisima.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker