GDE SU NESTALE PARE: Ni posle godinu dana, radnici koji su radili na renoviranju PU “Majski cvet” u Velikom Gradištu, nisu isplaćeni!

Izvođač radova, a ujedno i radnici koji su radili na renoviranju PU “Majski cvet” u Velikom Gradištu, ni posle godinu dana nisu isplaćeni za posao koji su već uradili.

Prošle godine od 10. jula do 20. avgusta, u Predškolskoj ustanovi “Majski cvet” sanirane su radne sobe i hodnik na spratu, a opština je tada finansirala ugradnju novih podova u vrednosti od 700 hiljada dinara. Pored ovih radova, u dve radne sobe su, zbog efikasnijeg grejanja, spušteni plafoni, a postojeća rasveta zamenjena, ekonomičnim, LED sijalicama.

U prilogu galerije, možete pogledati radove koji su bili urađeni prošle godine u Predškolskoj ustanovi “Majski cvet”.

Nakon objave koja je na našem portalu preneta 22. avgusta, da postoji mogućnost ispisivanja dece iz vrtića „Majski cvet“ u Velikom Gradištu, zbog roditelja dužnika, našoj redakciji javili su par sugrađana koji su bili revoltirani ovom objavom, i skrenuli su nam pažnju da direktorka ove Predškolske ustanove, Slavica Janković, nije isplatila Izvođača radova za posao renoviranja koji nije naveden u ugovoru, ali je urađen.

Da bi smo saznali kako zaista stoje stvari, kontaktirali smo opštinu Velikog Gradišta, koja nas je uputila da odgovore na zatražena pitanja potražimo od Predškolske ustanove “Majski cvet”.

Iz PU “Majski cvet” kazali su nam da su izmirene sve obaveze iz prethodne godine, tako da oni nemaju nikakva dugovanja. Što se tiče neisplaćenih radnika, PU “Majski cvet” je ugovor o radovima ugovorila sa preduzetnicima ili sa privrednim društvima koja su registrovana za obavljanje određene delatnosti, a ne sa fizičkim licima. Svi radovi koji su vršeni 2016. godine, plaćeni su izvođačima radova. Tako da nemaju informacije da li je izvođač radova isplatio svoje radnike, jer sa radnicima nisu imali ugovorni odnos, već samo sa izvođačem.

Ono što smo mi saznali, jeste da je Izvođač radova, sa PU “Majski cvet” potpisao ugovor o saniranju tri radne sobe, dok hodnik na spratu i spuštanje plafona u dve radne sobe nije bio predviđen ugovorom da se uradi. Od 10. jula do 01. avgusta 2016 godine, na saniranju tri radne sobe radilo je 5 radnika, i taj deo posla je isplaćen. Od 01. avgusta 2016. do 20. avgusta 2016, saniran je hodnik na spratu (farbanje) i spušten plafon u dve radne sobe (učionice) je kako saznajemo, po dogovoru koji je postignut između izvođača radova i direktorke PU “Majski cvet”, ovaj drugi deo posla trebalo je izvođaču radova nakon završenog posla, da plati PU “Majski cvet”, jer taj deo posla nije naveden u ugovoru, međutin ni posle godinu dana još uvek nije isplaćen.

Kako saznajemo, nakon naših upućenih mejlova, opštini i Predškolskoj ustanovi “Majski cvet”, radnicima koji su svoje negodovanje iskazali putem poruka na drštvenim mrežama jer nisu još uvek isplaćeni, zaprećeno je tužbom za klevetu i kaznom od 1.000 evra, ako ne uklone komentare koje su napisali.

Dakle, prošlo je godinu dana od kako su završeni poslovi u Predškolskoj ustanovi “Majski cvet”, deo posla, koji je bio predviđen ugovorom, isplaćen je. Drugi deo posla za koji ne postoji ugovor ali je zaveden u opštini da je urađen, jer je opština Veliko Gradište obezbedila materijal za taj posao, a po dogovoru koji je postignut između izvođača radova i direktorke PU “Majski cvet”, ovaj drugi deo posla trebalo je izvođaču radova nakon završenog posla, da plati PU “Majski cvet”, još uvek nije isplaćen.

Ako je bio obezbeđen novac za isplatu radnika za taj deo posla kada je postignut dogovor da se uradi, a za koji ne postoji ugovor, mi pitamo nadležne, zašto izvođač radova i radnici još uvek nisu isplaćeni i gde su NESTALE sve te pare?

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker