VLAUCA UKRAO BICIKLE VREDNE 50.000 EVRA! Pogledajte kako Italijani proteruju opasnog kriminalca iz Petrovca na Mlavi (VIDEO)

Srpski državljanin N. I. (43) iz okoline Petrovca na Mlavi, koji je u maju u Italiji osuđen na dve godine uslovno zbog krađe skupocenih bicikala, proteran je u subotu iz ove zemlje u Srbiju zbog procene suda da će po izlasku na slobodu ponovo početi da pustoši prodavnice!

Screenshot/YouTube

On je, kao član velike kriminalne grupe iz Moldavije, bio specijalizovan za krađu skupocenih bicikala, uglavnom trkačkih. Posle hapšenja u maju 2023. godine, priznao je krivicu, zbog čega je osuđen na kaznu od dve godine uslovno zbog 12 dvotočkaša vrednih više od 50.000 evra. Međutim, posle uloženih žalbi sud u Vićenci je po kratkom postupku odlučio da N. I. bude proteran iz Italije.

– S obzirom na to da se radi o teškom kriminalcu, koji je bio majstor u pljačkanju prodavnica i privatnih kuća, kao i švercovanju u druge zemlje, sud je rešio da ga hitno protera. To je jedini način da budemo sigurni da on neće ponoviti delo ili možda preći na neke teže krađe, poput automobila i dragulja – navedeno je u obrazloženju konačne presude.

Lokalna televizija u Vićenci objavila je u subotu sprovođenje N. I. do aerodroma. Kako se vidi na snimku, njega su iz policijske stanice izvela dva uniformisana inspektora, dok on grčevito drži kapuljaču preko glave kako mu kamere ne bi snimile lice.

Policija ga je odvezla do aerodroma u Milanu, gde je ukrcan na prvi dostupan let za Srbiju.

Italijanski inspektori su krajem prošle godine otkrili organizovanu kriminalnu grupu iz Moldavije, za koju je N. I. radio. Utvrđeno je da je on imao brojne naručene pljačke, koje nije stigao da izvede zbog hapšenja u maju, pa je osuđen samo za krađu 12 bicikala. Šefovi njegove bande naredili su mu da pokrade nekoliko privatnih kuća i prodavnica u Padovi i Vićenci.

– Osim pljačkanja, N. I. je bio specijalizovan da sve bicikle koje ukrade njegova grupa učini neprepoznatljivima. To je radio uklanjanjem maraka i žigova i stavljanjem naziva koji su drugačiji od originala. Bio je zadužen i da prefarba dvotočkaše. Tako transformisani bicikli bili su transportovani širom Evrope ili preprodavani na internetu po ogromnim cenama – navode italijanski mediji.

Kako smo ranije pisali, N. I. je uhapšen u maju na jednom javnom parkingu prilikom rutinske kontrole karabinjera. Tog dana policajci su uočili dva sumnjiva parkirana kombija i pored njih tri muškarca.

Dok su se karabinjeri približavali grupi, dva muškarca su pobegla preko obližnjeg potoka, dok je N. I. zaustavljen u trenutku dok je pokušavao da upali kombi u kojem su bili ukradeni bicikli.

ZABRANJENA MU CELA ŠENGENSKA ZONA

Proterani srpski državljanin narednih 10 godina neće moći da se vrati u Italiju. Njemu je zabranjen i pristup teritoriji koja spada u šengensku zonu. Ukoliko prekrši ovu zabranu, biće odmah uhapšen.

(Tpknews.com/Mediji)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker