AFERA ZA AFEROM TRESE KUČEVO: Zamenik predsednika Mikić, pere pare na ozelenjavanje grada

Poznat kao šumarski tehničar, ali i kao optuženi i okrivljeni za proneveru penzija, zamenik predsednika opštine Kučevo voli zeleno, ali u boji dolara i zelenih evriaća.

Nenad Mikić/Foto: Privatna arhiva

Po saznanjima opštinskog insajdera TPKNEWS, Nenad Mikić je naložio da se po hitnom postupku donese odluka za ozelenjavanje Kučeva gde bi ozelenio potez od platoa Centra za Kulturu Dragan Kecman, do ulice Boška Vrebalova, što je nepunih 700 metara.

Na tom potezu je Mikić sa njegovim ortacima iz beogradske firme “Demetra” predvideo neverovatnih 68 stabala kuglaste katalpe “catalpa bignonioides”. Ovaj burazerski projekat je u svojoj prvoj fazi toliko neverovatan da sa 68 stabala gotovo da može da se ozeleni cela ulica Svetog Save, a kamoli planiranih 700 metara. Da zlo ne bude veće u projektu je nevedena cena jedne sadnice da košta 15.000 dinara, a ista najskuplja sadnica u rasadnicima na internetu ne košta više od 3.500 dinara.

Međutim, tu nije kraj…Mikićeva bahatost postaje sve veća sada kada je počelo ozelenjavanje, jer umesto kuglaste kataple šumarko Mikić je odlučio samoinicijativno, bez izmene projektne dokumentacije da sadi brest čija cena u rasadnicima nije skuplja od 450 dinara po sadnici.

Za prvu fazu radova kojom je predviđeno čitavih 5 miliona dinara za ozelenjavanje 700 metara ulice i dodatnih 3,5 miliona dinara za ozelenjavanje crkvene porte gde su prethodno posečene zdrave lipe ispod kojih su odrastale generacije.

Tako da jednostavnom računicom dolazimo do zaključka, da će samo na sadnicama ce Mikić i ortaci da prisvoje preko 2 miliona dinara, a čitavu operaciju diriguje i vodi Braćala Rođeni iz foajea hotela Rudnik.

(Tpknews.com/Insajder)

PROČITAJ I

12 Komentari

  1. Ovo je do sada neviđena pljačka opštinskog budžeta, sada je valjda svima jasno u Kučevu zašto su ovi kriminalci silom preuzeli vlast, imaju samo jedan cilj da pokradu sve što se može pokrasti.

  2. Ništa bolje se nije ni očekivalo od ove garniture jer se zna pravi razlog zašto su se toliko borili da prisilno preuzmu vlast. Veći je problem što državni vrh najverovatnije znaju šta rade a to isto zdušno podržavaju. A što se tiče mlađanog šumara to nije ništa novo on je već registrovan i ako mu se uskoro ne stane na put on će da ojadi opštinu Kučevo naravno, uz podršku glavnog gazde i ostalih saradnika.

  3. Alu Mica
    Nema nista od toga tuzilastvo je u rukama naprednjaka i sve predmete drzi u fijokama .Tako je i u Negotinu i u Nisu.Dok su na vlasti nece im faliti dlaka sa glave.Dakle korov je tuzilastvo.

  4. Posecene zdrave lipe koje su krasile taj deo Kuceva i mirisale duz cele ulice, ljudi su emotivno vezani za njih, a rukovodstvo Srbijasuma na celu sa Igorom Sekulicem i gospodjom Aleksandrom Petrovic i Miroslavom Sevicem su dobrovoljno organizovali da se te lipe poseku, umesto da ih bas ti sumarski strucnjaci sacuvaju. I pitanje za kraj, a gde je sumaraki inspektor Nenad Petrovic inace muz Aleksandre Petrovic, o tome ste vec i pisali?

  5. Nema kraja ludilu u Kučevu, glupavi narod zaludjen vodjom ne vidi ovo zlo, mediji su čudo, zagluoljivanje pinkom, hepy, informer i druga zla svaki dan populističke informacije bez pokrića.

  6. Doći će i ovom ludilu kraj, moraće vođa do februara da prizna Kosovo a ako to ne učini pustiće ga niz vodu a sa njim i ove kriminalce. Čik neka prizna Kosovo ako sme?

  7. Pa ovaj je odležao dve godine u zabeli zbog krađe, da je ovo normalna država ovom bi bilo zabranjeno da do kraja života obavlja bilo koju javnu funkciju.

  8. Njegova tarifa u Srbijasumama je bila od 20 do 100 evra po kamionu. U Upravi prihoda je izdavao lazna uverenja za 50 evra. Bio je u zatvoru zbog kradje novca. Sada je glavni u opštini za mahinacije. Desna ruka Bracale Rodjenog iz hotela Rudnik. Nepismen i slinav.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker