DIVNA OTKRIVA: Predsednik opštine Veliko Gradište investitorima naplaćivao reket preko sestrinskih firmi Vlaste Neimara

Korupcija srpskog pravosuđa je dostigla dno, skoro da je više nemoguće bilo šta učiniti. Većina sudija i tužilaca je stekla uverenje da mogu nekažnjeno da rasprodaju pravdu. Sada ih je teško uopšte i naterati da rade drugačije.

Vlasta Stojadinović-Neimar, Dragan Milić i Divna Stojadinović/Foto: Privatna arhiva

„Ustav Srbije kaže da su bračna i vanbračna zajednica izjednačene u skladu sa zakonom”, ali, kako smo već pisali, to izgleda da na osnovu odluke sudstva u Srbiji nije slučaj kada je u pitanju Divna Stojadinović, jer je Divna bila udata za Vlastu Stojadinovića-Neimara iz Salakovca, lokalnog tajkuna iz Braničevskog okruga koji je veoma blizak sa vladajućom koalicijom u svim opštinama u ovom okrugu.

Iako je Divna kao dokaz priložila venčani list, dvoje dece i zajednički život za koji su 20 svedoka dali izjave, za sud u Srbiji to ne važi, ni tačni iskazi, ni sticanje zajedničke imovine niti vlasništvo nad firmom.

– Da li je moguće da sa svim revizijama, sa finansijskom kontrolom, i svim drugim inspekcijama koji su dolazili u kontroli firme i kojima sam bila predstavljena kao njegova supruga i branila našu zajedničku firmu i zastupala pred svima, da sud to nije uzeo u obzir – pita se Divna.

2000. godine Divna je započela vanbračnu zajednicu sa Vlastom Stojadinovićem, njenim dotadašnjim suprugom, gde je priložila potvrdu iz Suda i stopirala prvobitnu tekovinsku parnicu a u usmenom dogovoru sa njim ulazi u ponovni vanbračni život uz njegovo obećanje da sve što grade i stiču zajedno da će deliti na pola, kao njihova zajednička imovina.

– Udala sam se zvanično i venčala 08. avgusta 1979. godine sa bivšim mužem koji je u to vreme bio radnik preduzeća za Puteve PZP Požarevac. Počeli smo zajedno da radimo prevoz građe, iskop i prevoz šljunka i ispočetka je ta firma bila na moje ime “Planum Salakovac”. Svakodnevno sam radila, privređivala u firmi i odgajala dvoje zajedničke dece – kaže Divna za TPKNEWS.

Sve do 2000. godine firma SR “Neimar Put Salakovac” je radila samo uslužne radnje. 2000. godine počinje se sa izgradnjom betonske baze u Salakovcu, i tad je krenuo posao. Kako kaže Divna, sve vreme je bila uz svog supruga završavala je sve poslove i obezbeđivala radnu snagu do 2007. godine kada su se zvanično i razveli.

– Pored usmenih obećanja i pokretanja izgradnje firme da ćemo svu dobit deliti na pola, jer sam uložila sav svoj kapital koji sam sticala kroz rad i angažovanje, moj tadašnji muž nije ispoštovao nijedan dogovor o obeštećenju ili poravnanju niti za bračnu tekovinu za 20 godina braka i 7 godina vanbračne zajednice – sa dozom ogorčenja kaže Divna.

Početak izgradnje betonske baze u Salakovcu 2000 godine/Foto: Privatna arhiva

Kako Divna tvrdi, za vreme njihove vanbračne zajednice ona je investitorima sa kojima su poslovali isporučivala beton za poslovne i privatne objekte, a u kompenzaciji od tih istih investitora dobijeni su 11 stanova u Velikom Gradištu preko SR radnje “Neimar Put” čiji je vlasnik Vlasta Stojadinović.

– Sva mehanizacija koja je bila kao osnovna sredstva firme je Apelacioni sud zanemario, sve izveštaje veštaka je isto sud zanemario, nisam mogla da verujem šta pravosuđe radi, i na sve to moram još i sve sudske takse da platim, a čime i kako da to platim kad je sva moja imovina ostala u Salakovcu kod bivšeg supruga – kaže Divna.

Ogorčena presudom korumpiranog sudstva u Srbiji, Divna našoj redakciji otkriva da za 11 dobijenih stanova u Velikom Gradištu, nikad nije mogla da ostvari uvid u dokumentaciju, a njen bivši suprug je sve te stanove prodao.

– Postojale su dve sestrinske firme SZR “Planum” i SZR “Neimar Sopot” koje su bile uslužne firme i preko kojih su vršene velike novčane transakcije koje nisu bile oporezivane, kao i plate radnicima koje su isplaćivane na crno. Takođe, preko tih istih sestrinskih firmi je veliki poslovni prijatelj mog bivšeg supruga, a još uvek aktuelni predsednik opštine Velikog Gradišta Dragan Milić, naplaćivao reket svakom investitoru koji je u Gradištu ili na Srebrnom jezeru hteo bilo šta da gradi – , otkriva Divna.

Divna pita Pravosuđe koliko bi za 29 godina bračne i vanbračne zajednice samo kao služavka iznelo plaćanje, stim da se ne uzme u obzir rad u firmi, deca koje je izrodila Vlasti Stojadinoviću i unučići?

– Ja neću odustati od svoje teško stečene imovine i boriću se da dokažem korupcija i spregu srpskog pravosuđa i mog bivšeg supruga jer su me ostavili bez sredstava za kakav takav normalan život – , poručuje Divna.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

2 Komentari

  1. Na istoku ništa novo, sve je dobro poznato šta se sve radi, ovo društvo će veoma teško da si ispravi, korupcija i kriminal su uzeli maha i tu je kraj?

  2. Pravda i podrška za plemenitu ženu i gospođa Divnu, da u beznađu i totalnoj nepravdi koja nas okružuje, pronađe svetlo pravde na kraju tumela!

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker