POŽAREVAC: Krivične prijave protiv odgovornih lica u Direkciji i Vodovodu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu podneli su krivične prijave protiv odgovornog lica Sektora za investicije i još tri radnika Javnog preduzeća “Direkcija za izgradnju grada Požarevca“, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nesavestan rad u službi.

Krivične prijave podnete su i protiv bivšeg i sadašnjeg odgovornog lica i dva radnika Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija„ Požarevac, zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Oni se sumnjiče za malverzacije prilikom planiranja i realizacije rekonstrukcije azbestno – cementnog cevovoda u Požarevcu i Kostolcu. Odgovorno lice Sektora za investicije „Direkcije za izgradnju grada Požarevca“ se tereti da je sačinjavao predmere i predračune za utrošak materijala po cenama višim za oko 50% od tržišnih cena. Realizujući radove, osumnjičeni radnici Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija „ – Požarevac, unosili su znatno veće količine utroška šljunka i peska, koji nije prethodno nabavljen već iskorišćen iz ranijih iskopa.

Radnici Javnog preduzeća „Direkcija za izgradnju grada Požarevca“ imenovani za vršioce stručnog nadzora terete se za propuštanje dužnog nadzora i nesavesno postupanje overavanjem obračunskih listi građevinskih knjiga za utrošak materijala.

Na ovaj način omogućena je protivpravna imovinska korist JKP „Vodovod i kanalizacija“ Požarevac i načinjena šteta JP “Direkciji za izgradnju grada Požarevca” u iznosu od oko 3,5 miliona dinara.

Krivična prijava protiv osumnjičenih podneta je Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu.

TPKNEWS/MUP

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker