PROMAJA U GRADIŠTANSKOJ OPŠTINI: Na asfaltu pronevereno skoro 40 miliona dinara?

Opština Veliko Gradište za pojačano održavanje lokalnih puteva sa asfaltairanjem ulica u selima u dužini od 20 kilometara, uzela je kredit u vrednosti od 100 miliona dinara.

Radovi na asfaltiranju u opštini Veliko Gradište još uvek traju, a kako kažu iz opštine, odvijaju se prema predviđenom planu i rasporedu.

Povodom do sada planskog odvijanja radova predsednik opštine, Dragan Milić, zamenik predsednika, Slađan Marković, i saradnik za komunalne poslove, Boban Jovanović, obišli su naselja Doljašnicu i Pečanicu gde su u toku radovi na asfaltiranju nekoliko ulica.

Asfaltiranje u Doljašnici / Foto: SOVG

U Doljašnici se asfaltiraju ulice, ukupne dužine od 1.726 metara. Meštani ovog sela angažovali su se na uređenju svog mesta pa su, pored učešća opštine od 1.350.941 dinara, prikupili vlastita sredstva u iznosu od 9.219.392 dinara za novi asfalt.

Takođe i u Pečanici su meštani finansirali deo radova sa 438.000 dinara dok opština za ostatak izdvaja 1.716.792 dinara, za asfaltiranje nekoliko ulica, ukupne dužine 435,50 metara.

Pripreme za asfaltiranje u Pečanici / Foto: SOVG

Nakon završenog posla u ova dva naselja, nastaviće se asfaltiranje zaostalih 340 metara ulica u Topolovniku, gde su stanovnici takođe pored obezbeđenih budžetskih sredstava, morali da uplate još 320.000 dinara, jer po projektu pošto je taj deo ulice kameni put, pre nego što se postavi asfalt mora da se povadi sav kamen.

– Opština Veliko Gradište je uzela kredit od 100 miliona dinara za pojačano održavanje lokalnih puteva sa asfaltairanjem ulica u selima u dužini od 20 kilometara, debljine minimalne od 5 samtimetara i širine od 3,5 do 5 metara. Međutim, kao što smo svi mi svedoci, ni u jednoj ulici u naseljima u kojima je do sada urađen novi asfalt, ne prelazi širinu od 3 metara. Dakle postavlja se pitanje, ako je cena asfalta po kvadratu debljine od 5 samtimetara 1.000 dinara, to kada se pomnoži sa 60 hiljada kvadratnih metara koliko ima u 20 kilometara dužinih, sa 3 metara širine iznosi 60 miliona dinara. Onda, gde je završio ostatak para od uzetih 100 miliona tj. 40 miliona dinara, pošto opština da bi sada završila obećanih 20 kilometara naplaćuje od samih meštana – , kaže za TPKNEWS izvor upoznat sa celom situacijom u vezi asfaltiranja ulica u naseljima opštine Veliko Gradište i dodaje:

– Daću vam još jedan primer kako pojedini gradištanski opštinari, i, to sve u dogovoru sa izvođačem radova, trpaju pare u svoje džepove, po projektima koji su predati a na osnovu kojih je uzet kredit. U Đurakovu i Popovcu je trebalo da se asfaltira 600 metara ulica (300 metara u Đurakovu i 300 metara u Popovcu), međutim, nakon uzetog kredita to je sve prepolovljeno, tako da je u Đurakovu i Popovcu asfaltirano samo po 150 metara ulica. Isto se to dogodilo i u Topolovniku, po projektu trebalo je da se asfaltira 1.800 metara ulica, ali nakon uzetog kredita smaknuto je 400 metara, i tih 700 metara asfalta koji je oduzet u ova dva sela raspoređen je u Doljašnicu, gde sada debelo naplaćuju – , kaže izvor.

Crnom bojom obeležene ulice koje su asfaltirane u Topolovniku, a crvenom obeleženo 400 metara ulica koje su uklonjene nakon dobijenog kredita / Foto: Privatna arhiva

PRONEVERENO SKORO 40 MILIONA DINARA?

Javna je tajna da je na asfaltiranju u opštini Veliko Gradište bilo malverzacije. Opštinari a ni putari o tome ne žele da govore, što je i logično, jer svi oni imaju u cilju da ostvare profit. Sada sve ostaje na inspektorima da obave svoj deo posla, i utvrde da li su pojedini opšinari pribavili sebi protivpravnu imovinsku korist i na taj način oštetili građane, koji taj uzeti kredit moraju da vraćaju.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Da li u Gradistu mestani placaju asfalt kao po selima? Sigurno ne a ne placaju ni u Ramu. Sve asfaltne mahinacije zavrsava zamenik Milicev. Mora da se zauzme jer su mu mnoge devojke zaposlili cak i kao direktorke. Zato mora i neki vruci finansijski krompir da stegne zamenik. Nego nesto ne lici vise na sebe…

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker