PETROVAC: Motkom ubio deviznu penzionerku iz Melnice o kojoj je brinuo

Prošle nedelje, protiv Dragčeta Perića (48) iz Knežice kod Petrovca na Mlavi, požarevačko Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu za ubistvo devizne penzionerke Dušice Bogdanović (66) iz Melnice.

motkaOvo svirepo ubistvo Dragčeta je izvršeno u svojoj kući, u kojoj je duže vreme boravila i pokojna Dušica, a za koje sleduje kazna od 5 do 15 godina zatvora. Nakon ubistva, Dragčeta je sam otišao u petrovačku policiju i prijavio da je Dušicu pronašao na krevetu, u beživotnom stanju.

Obdukcija tela pokazala je da je Dušičina smrt nastupila nasilnim putem, usled povreda nanetim tupim predmetom. Dušica je preminula zbog pucanja jetre, pošto je dobila jak udarac u stomak.

Osumnjičeni je preminuloj Dušici je drvenom motkom naneo povrede svuda po telu, koju je posle toga sakrio. Odmah po dostavljenim rezultatima obdukcije, Dragče je uhapšen i određen mu je pritvor.

Meštani Knežice bili su šokirani ovim zločinom, jer nisu slutili da je Dragče u stanju tako nešto da uradi.

“Dragče je bio bez posla i često se kockao, ali nismo verovali da može nekog da ubije. Priča se da je o Dušici brinuo za novac, ali ne znamo koja suma je u pitanju. To mu je bila jedina zarada, uz socijalnu pomoć koju je primao” – rekao je meštanin iz Knežice.

Dušica je u Dragčetovoj kući, u kojoj žive i njegova supruga i ćerka, boravila po dogovoru sa njenim sinom iz prvog braka, jer on živi u inostranstvu, a ona nije mogla sama da se stara o sebi. Za uzvrat, Dragče je dobijao 200 do 300 evra mesečno.

Njegov branilac, advokat Slobodan Cvetković, najavio je da će uložiti prigovor na optužnicu. O tom prigovoru razmatraće vanraspravno veće Višeg suda u Požarevcu, a ako ga to veće odbije onda će optužnica da postane pravosnažna, nagon čega će uslediti zakazivanje termina glavnog pretresa.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker