“HOĆE DA ZATAŠKAJU CEO SLUČAJ”: Policajci greškom brutalno pretukli trojicu učenika, jureći učesnike nedavne pucnjave

Policajci iz Bajine Bašte i Užica greškom su brutalno pretukli trojicu mladića iz Bajine Bašte, jer su sumnjali da su učestvovali u pucnjavi i fizičkom obračunu kriminalaca, koji se dogodio u petak, 20. oktobra, u centru Užica.

Foto: Shutterstock

Ovo tvrde roditelji trojice mladića, od kojih su dvojica maloletnici, i najavjuju prijave protiv policajaca. Policijska uprava Užice o tome se zvanično ne oglašava, a bajinobaštanska policija je, kako se saznaje, pokrenula istragu.

U Višem javnom tužilaštvu u Užicu tvrde da, prema saznanjima koje, za sada, poseduju, „policija nikoga nije tukla“, već je trojicu momaka izvukla iz automomobila „fijat panda“, kojim su se prevozili iz Užica u Bajinu Baštu, i oborila ih na zemlju, zbog sumnje da su učestvovali u pucnjavi u Užicu.

Trojica mladića iz Bajine Bašte R. Đ. (18), koji je bio za volanom „pande“, L. Č. (17) i M. R. (17), inače učenici Tehničke škole „Radoje Ljubičić“ u Užicu, tim automobilom su se vraćali kući na vikend u petak popodne, 20. oktobra.

Na putu Užice – Bajina Bašta, u ataru sela Pepelj, svedoče njihovi roditelji, zaustavila ih je i pretukla grupa policajaca u uniformama i civilnoj odeći.

Miloje Čvorović, otac jednog od mladića, naveo je da mu je sin rekao da su policajci „sa uperenim puškama zaustavili „pandu“.

„Bez legitimisanja i objašnjenja, izvukli su ih iz kola, oborili na zemlju, pretresli ih i tukli. Mog sina je policajac udario pištoljem u glavu, a kada su videli da to nisu oni za kojima su tragali, samo su im rekli da nastave putovanje“, sveodoči Čvorović.

Lekarski izveštaj

Sina je odveo kod lekara u Dom zdravlja Bajina Bašta. U izveštaju je navedeno da je lekaru rekao da su mu povrede naneli policajci, a lekar je konstatovao kontuziju glave, hematome na licu i leđima.

Upućen je kod psihijatra, kome je rekao da je „strahovao da će policija ubiti njega i ostalu dvojicu njegovih drugova“, da mu je „policajac postavio pištolj na čelo i njime ga udario u glavu, nakon čega je izgubio svest“.

Uz navode da je „napadnut tupim predmetom“, psihjatar je, u svom izveštaju, napisao da je tom mladiću „potreban psihotrapeutski tretman“.

„Decu su nam pretukli, gazili ih, a mog sina su udarili rukohvatom pištolja, zbog čega se on onesvestio. U njih su uperili automatske puške i prislanjali im oružje na čelo“, svedoči Čvorović i dao je na uvid lekarske izveštaja o povredama njegovog sina.

Angažovaće, kaže, advokata i podneti prijavu protiv policajacaca jer, kako poručuje, „za to neko mora da odgovara“.

Aleksandar Rogić, otac drugog mladića, potvrđuje Čvorovićeve reči.

„Iz čista mira, deca su dobila batine. Moj sin je zadobio potres mozga, ima hematome ispod oka, grudnog koša, po leđima i ostalim delovima tela“, navodi Rogić.

Policija u Bajinoj Bašti je, dodaje, „pokrenula postupak, a deca će, u prisustvu roditelja i advokata dati izjave, kako bi roditelji podneli prjave protiv policajaca“.

„Znamo ko su policajci iz Bajine Bašte koji su tukli našu decu, a saznali smo i imena i prezimena policajaca iz Užica“, naveo je Rogić.

U Policijskoj upravi Užice, novinarima lista “Danas” je nezvanično potvrđen taj događaj i navedeno da je sve to prijavljeno tužilaštvu. Međutim, na zahtev o zvaničnim informacijama o celom događaju, MUP Srbije i Policijska uprava Užice nisu dostavili odgovore.

U Okružnom javnom tužilaštvu u Užicu, kažu da ih je policija usmeno obavestila o tome i da očekuju zvanični izveštaj, a potom tvrde da, prema njihovim saznanjima, „policija nikoga nije pretukla“.

„U petak, tokom potere za učesnicima pucnjave u Užicu, policija je zatekla auto i posumnjala da je u njemu oružje. Policajci su izvukli lica koja su se zatekla u tom autu i oborili ih na zemlju. Izvršili su pretes tih lica i automobila, ali nikoga nisu pretukli“, tvrde u tužilaštvu.

Objašnjavaju da se to „dogodilo na sporednom putu, na osnovu policijskih informacija o tome da se njime kreću učesnici pucnjave u Užicu“.

Zbog te sumnje, kako navode, „policija nije tražila lična dokumenta trojice mladića, jer je očekivala da su oni učesnici pucnjave u Užicu i da će pružiti „oružani otpor“.

SUMNJA O ZATAŠKAVANJU

„Hoće da zataškaju ceo slučaj“, kaže Miloje Čvorović na tvrdnje tužilaštva da „policija nikoga nije pretukla“, dok Aleksandar Rogić dodaje da se to „ne može zataškati, jer postoje lekarski izveštaji o povredama mladića, kao i očevici celog događaja“.

(Tpknews.com/Danas)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker