UŽAS U SMEDEREVU: Manijak iz Požarevca nag jurio tinejdžerku ulicom

B. M. (47) iz Požarevca uhapšen je zbog krivičnog dela polno uznemiravanje, te je pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Smederevu za isto i oglašen krivim i osuđen na kaznu zatvora, uz koju kaznu mu je izrečena i mera bezbednosti zabrane komunikacije sa oštećenom.

Ilustracija

Njemu se stavlja na teret da je dana 15.07.2022. godine oko 03:30 časova u Smederevu, polno uznemiravao oštećenu koja je u vreme izvršenja krivičnog dela imala tek navršenih 18 godina, na taj način što je najpre počeo da je prati ulicom 16. oktobra, kojom prilikom je na sebi imao samo majicu dok je u donjem delu tela bio nag, zbog čega je oštećena počela da trči ka ulazu svoje zgrade, a kada ju je sustigao i približio se na razdaljinu od oko dva metra, držeći u ruci svoj polni organ, oštećena je počela da vrišti i nastavila da beži, nakon čega je i osuđeni otrčao u suprotnom pravcu.

Prema odredbama Krivičnog zakonika, polno uznemiravanje jeste svako verbalno, neverbalno ili fizičko ponašanje koje ima za cilj ili predstavlja povredu dostojanstva lica u sferi polnog života, a koje izaziva strah ili stvara neprijateljsko, ponižavajuće ili uvredljivo okruženje.

(Tpknews.com/I.M.S)

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker