VI KAŽETE ŠOJIĆ, MI GOLUBAČKI KAZANOVA: “Stara koka vratila se sa bolovanja, jeba*e mu ma*ku sada!”

Odavno se priča da škola u Dobri kod Golupca treba da se zatvori, ima 8 učenika na 20 nastavnika. Al da selo treba da ima školu, treba, bez obzira što je u vreme ekonomske propasti, ova škola rupa bez dna. Sve bi to bilo sjajno i bajno da deca imaju nastavu i stručne nastavnike.

Ilustracija

Naime, tu pravila i zakona nema, radi se po principu: ko dođe dobro došao! Tako da deca gube nastavu, a časovi se redovno upisuju.

Pomoćnica direktora bila je svega 4 ponedeljka u Dobri. Ima žena 10 slobodnih dana, zašo ne zna se…Kolege kažu da je „ok lik, al se i njima smučilo da je menjaju“. Direktor joj uredno za sve to daje punu platu, čime redovno čini krivično delo, al mu se može.

Tu je i mladi bot, geograf, nestručan za nekoliko predmeta koje predaje, kolege mu nadenuli nadimak Džeki (Šojićev ker). Džeki dođe tako neku sredu, kad ga ne mrzi, časovi se redovno upisuju, deca zvrje po školi, a plata uredno leže na ruke. Opet krivično delo direktora, koji potpisuje liste za plate. Umesto da Džeki popunjava mesto nastavnika koji nije došao tog dana, a takvih slučajeva je često, on ispija kafe po Golupcu.

Tu je i mlada Hemičarka, primljena na mesto Stare hemičarke. Priča se da Stara koka, nije dala Šojiću, jer i ona voli piletinu, kao i Šojićeva uskoro bivša žena. Kažu nekad miljenica, a sad od njenih prijava šizi po školi. Šojić, malih intelektualnih sposobnosti, al sposoban da muvači, našao je Mladu piletinu za časove hemije. I to bi bilo kao u bajci da deca nisu gubila više časova nego što je održano. U kolektivu čekaju nove reakcije Stare koke, pošto kažu da je opasna i bistra i da će da mu j*be majku sad kad se vratila sa bolovanja.

Priča se i da je jedan mladi nastavnik pobegao čak u kučevački kraj. Neko kaže da je i njega Šojić napadao, a neko da je izjavio da gore škole od golubačke nije video i da mu je lakše da putuje nego tu da radi. Zamena još nije nađena, valjda se čeka da raspop Mijović nekog pošalje, dok deca gube časove. Naravno, ne daju se časovi najstarijem radniku škole jer nije u milosti Šojića, prematora ili šta već…
Sve što je pre pisano, ostalo je i dalje. Nesvršeni srbista, šumar predaje matematiku, al bar dolazi na posao.

E sad, Pedagoga deca ne mogu da nađu ni u pušioni, jer je svo vreme napolju. Očekujemo stopostotno plaćena bolovanja, zbog upale pluća. Ne zato što direktor prikriva, ko do sada bolovanja i plaća, već što će to biti pušačka povreda na radu.

U kolektivu čekaju s zebnjom odluku ministarstva o novom direktoru. Kažu morali su da glasaju za Šojića, a nadaju se njegovom povratku u Krivaču, najviše da bi ga deca naučila padežima, pravopisu, opštoj kulturi… Nadaju se i da ovo čita javni tužilac, jer škola služi Šojiću samo za njegovu ličnu korist.

Čeka se dalji razvoj događaja, kažu biće zanimljivo…

(Dopisnik tpknews.com iz Golupca)

Jedan komentar

  1. Nekada je golubačku škola bila na glasu po dobrom nastavnom kadru i učenicima koji su i u daljem školovanju opravdali svoje Vukove diplome. Na žalost sa ovim šljamom koji sada radi u školi i sa lopovom od direktora povlači se po blatu. SNS bagra je upropastili sve čega se dohvatila a narod bez mozga i hrabrosti ćuti. Sramota šta je postalo i ostalo od Golupca i okoline. Pusta sela zahvaljujući propalice od Mijovića i njegovih lopova.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker