PANIKA U HOMOLJU: Zbog propusta nadležnih, pola opštine Žagubice zaraženo koronavirusom!?

Goran Dovijanski (51) iz Vrbasa, koji je došao u posetu svojoj sestri u selo Izvarica kod Žagubice gde je udata, potvrđeno je da je zaražen virusom KOVID-19.

Zbog ovog saznanjam, među meštanima opštine Žagubica zavladao je opšti strah i panika zbog mogućeg rizika da je polovina meštana ove opštine zaraženo korona virusom.

Naime, Goran Dovijanski (51) iz Vrbasa, je 28. marta doputovao u Srbiju iz Grčke preko Severne Makedonije. Po ulasku u zemlju njemu je ekipa Centra za kontrolu i prevenciju bolesti ZZJZ Vranje, izvršila uzorkovanje brisa grla i nosa, i nakon toga je bio smešten u karantin u Bujanovaču Banju Vrelo. Nakon dva dana provedenih u karantinu u Bujanovačkoj Banji Vrelo Goranu je rečeno da može da nastavi putovanje, jer nije pozitivan na virus KOVID-19. Nakon saznanja da nije zaražen opakim virusom, Goran je prvo otišao u svoj rodni Vrbas, a nakon toga kod svoje sestre u selo Izvarica kod Žagubice gde je udata.

Da stvar bude gora, zaraženog Gorana je u Izvaricu iz Vrbasa dovezao lokalni “Smaja taksi” koji je potom danima vozio druge klijente, ne znajući da je pre toga iz Vrbasa dovezao zaraženu osobu. Nakon što je doputovao u Izvaricu, zaraženi Goran se smestio kod sestre, i nekoliko dana je bio u direktnom kontatktu sa zetom i nekoliko članova porodice, jer obzirom da je po ulasku u Srbiju iz Severne Makedonije bio smešten u stacionirani centar u Bujanovačkoj Banji gde je jednom testiran i prema rezultatima bio je negativan, smatralo se da ne preti nikakva opasnost i svi su se normalno ponašali.

Međutim, 3. marta, Goran je od Zavoda za javno zdravlje Požarevac dobio zvanično rešenje analiza koje je poslao ZZJZ iz Vranja, u kome je pisalo da je pozitivan na virus KOVID-19, nakon čega je odmah prebačen za Beograd.

Nakon ovog neukusnog saznanja, u kući domaćina izbila je opšta panika pa se na društvenim mrežama oglasio sestrić zaraženog Gorana dramatičnim tekstom, sa ciljem da obavesti ostale meštane kako bi preduzeli odmah neophodne mere zaštite, i zaštitili sebe i ostale.

Screenshot

Nakon ovog dramatičnog saznanja, vest o pojavi koronavirusa se munjevito brzo širi Homoljem i mnoge Žagubičane je zahvatio strah i panika. Svi ispituju međusobno kontakte i mogućnost potencijalne zaraze. Šta će se dalje dešavati još uvek nije poznato, ali se može konstatovati da je neko u državnom, posebno zdravstvenom sistemu debelo omanuo i doveo živote mnogih ljudi u opasnost.

Istraga o tome šta se zapravo dogodilo i ko je čitavom lancu glavni krivac ovog nimalo naivnog propusta je u toku. Za to vreme Žagubičane, nažalost, čekaju besane noći i dani u karantinu.

(Tpknews.com)

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close