VASKRŠNJE UKRAŠAVANJE GRADA: Akcija dece požarevačke Predškolske ustanove „Ljubica Vrebalov“

Prvog dana velike nedelje pred Uskršnje praznike u okviru niz aktivnosti povodom najvećeg hrišćanskog praznika, deca i njihove vaspitačice iz Predškolske ustanove „Ljubica Vrebalov“ izveli su akciju ukrašavanja grada. Oni su centralni gradski trg ukrasili jajima izrađenih od stiropora, veličine 1,2 metra.

Foto: PU „Ljubica Vrebalov“

Prelepa slika na Veliki ponedeljak u ovo tmurno pandemijsko doba, gde su razdragani mališani i njihove vaspitačice ukrašavali centar grada kod kružnog toka, izazvalo je osmehe i oduševljenje požarevljana koji su tuda prolazili. Mnogi su zastajali i glasno komentarisali ovu akciju požarevačkih vrtića, a neki su fotografisali decu i postavljene ornamente.

– Ovo što rade deca i njihove vaspitačice je prelepo. Svaka čast rukovodstvu ove značajne ustanove na organizovanju ove manifestacije. Dosta nam je korone i svih drugih negativnih dešavanja, kao i loših vesti kojima nas sa svih strana bombarduju. Dečja graja i cika dok rade na ukrašavanju grada uskršnjim jajima praznik je za naše oči i melem za dušu – priča jedna penzionerka dok sa oduševljenjem posmatra dešavanje na kružnom toku. Slični su bili komentari i ostalih požarevljana koji su se zatekli tu.

Direktorka Predškolske ustanove “Ljubica Vrebalov”, Tanja Lončar kaže da ustanova na čijem je čelu  svake godine, u okviru vaspitno-obrazovnog rada, organizuje aktivnosti uoči vasršnjih praznika.

– Ove godine, po prvi put, odlučili smo da uradimo uskršnju dekoraciju Gradskog trga, ovde u centru grada na kružnom toku. Deca sa svojim vaspitačima su pripremila uskršnja jaja, dakle jaja su iz svih objekata i na taj način smo ulepšali kako naš grad tako i ovaj praznik načinili da bude veseliji i da se na neki način deca raduju kao i svi naši sugrađani. Tokom čitave nedelje smo pripremali različite aktivnosti, kako izložbu u Galeriji savremenih umetnosti tako i prodajnu izložbu u parku i različite druge aktivnosti koje su vezane za decu. Pozivamo svu decu da dođu i da nam se pridruže, prošetaju i slikaju se sa našom dekoracijom. Zahvaljujem našem gradu i Turističkoj organizaciji grada Požarevac koji su nam izašli u susret i dozvolili da na ovaj način pripremimo izložbu i da ulepšamo grad uoči ovog praznika – rekla je Tanja Lončar.

Prema planu ove manifestacije predviđeno je da u sredu, 28 aprila, na platou ispred Galerije savremene u metnosti bude organizovana izložba dečjih radova, a u četvrtak, 29 aprila, radionice I igre u gradskom parku I vrtićima.

Predviđene su I prodajne izložbe dečjih radova u požarevcu u gradskom parku I u Kostolcu ispred vrtića “Majski Cvet”.

M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker