SENIOR KARTICA PLAGIJAT: Kartica za penzionere urađena po ugledu na karticu tri plus

Ugledni privredni preduzetnik iz Smoljinca, najrazvijenijeg mesta u opštini Malo Crniće, Saša Stević tvrdi da je kartica za penzionere “Senior”, koju je penzionerima uradiali i podeliala Beogradska gradska vlast, a kojom njeni vlasnici u mnogim bogradskim radnjama i marketima mogu uz određen popust da pazare raznu robu, u stvari je plagijat.

Foto: M.V. / Saša Stević, idejni tvorac kartice “tri plus”

Stević naglašava da je kartica “Senior” u potpunosti kopija kartice “tri plus”, čiji je idejni tvorac on, a koju mogu da poseduju samo oni koji imaju tri ili više deteta i njome u pedesetak firmi, mahom privatnih, koje se nalaze na teritoriji Grada Požarevca i Opštine Malo Crniće, mogu da pazare ili da koriste njihove usluge po sniženoj ceni.

– Mi smo pre više godina pokrenuli manifestaciju “Dani borbe protiv bele kuge” , koja ima za cilj da podstakne natalitet u Srbiji, koji je izuzetno nizak i preti nam u budućnosti biološki nestanak, ako se po tom pitanju nešto ne promeni. Mi smo se u početku naše aktinovnosti u toj borbi bazirali da putem medija i na drugi način, javnosti ukažemo na najveći problem u Srbiji. Od avgusta 2016. godine krenuli smo sa konkretnim delovanjem. Osmislili smo, sa privrednicima u opštini Malo Crniće i u gradu Požarevcu, da porodicama sa tri i više deteta damo karticu kojom će u tim firmama da dobiju značajne popuste na robu i usluge za koje izraze potrebe. Mogu da kažem da je ova naša akcija zaživela i da ima odjeka na celu Srbiju i brojnu dijasporu širom sveta, koji na razno razne načine pomažu u ostvarenju našeg cilja – obrazlaže kako je nastala prva kartica kojom neko ostvaruje benefite.

Tri plus kartica

On ističe da se ne ljuti što je beogradska vlast kopirala njegovu ideju i pomogla penzionere, naprotiv, ali da mora da se zna ko je začetnik ideje i ko ima prioritet.

– Naravno, mi nemamo ništa protiv penzionera i ne sporima da penzioneri kao ugrožena kategorija u našem društvu treba da imaju određene privilegije. Samo želimo da damo prioritet porodicama sa više deteta i da na taj način pozovemo sve lokalne samouprave. Ako već učestvuju u projekat „Senior“ kartice, treba da znaju da imaju i drugu mogućnost, da našu mladost i našu budućnost pomognu na ovaj način, preko kartica “Tri plus”- poručio je Saša Stević, idejni tvorac manifestacije “Dani borbe protiv bele kuge” i kartice “Tri plus”.

TPKNEWS/M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker