KRALJEVINA NORVEŠKA: Finansira obuku za nezaposlene u oblasti turizma u sedam opština Braničevskog okruga

Za sedam opština Braničevskog okruga objavljen je javni poziv za učešće u Programu profesionalnih obuka u sektoru turizma i povezanim sektorima, koji je namenjen određenim grupama nezaposlenih iz manje razvijenih opština.

Veliko Gradište/Foto: Facebook/Srđan Dedić

Prijave mogu da dostave nezaposleni iz opština Žabari, Golubac, Veliko Gradište, Petrovac na Mlavi, Kučevo, Žagubica i Malo Crniće, najkasnije do 20. januara 2021. godine.

Program će biti realizovan za ukupno 80 polaznika, za koje će obuke biti potpuno besplatne, dok polaznici snose eventualne prateće troškove – hrana, troškovi puta…

Nakon završetka procesa prijava, biće formirane grupe i definisane lokacije na kojima će se realizovati pojedine obuke, o čemu će svi prijavljeni biti obavešteni.

Mogu da se prijave mladi od 18 do 29 godina starosti, žene, ruralno stanovništvo i pripadnici drugih osetljivih grupa.

Program profesionalnih obuka za nezaposlene realizuje se u okviru projekta „Veštine za poslove – Unapređivanje prilika za zapošljavanje i socijalnu inkluziju marginalizovanih grupa kroz poboljšanje poslovnog okruženja u Istočnoj Srbiji“ koji finansira Kraljevina Norveška kroz projekat „Norveška za vas – Srbija“, a koji implementira Regionalna razvojna agencija „Braničevo-Podunavlje“ u partnerstvu sa Regionalnom agencijom za razvoj Istočne Srbije – RARIS.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker