GRADIŠTE, NAJHUMANIJA OPŠTINA U SRBIJI: Roditelji dva prvorođena dečaka u 2023. na prijemu kod Milića

Roditelje prvorođenih beba u 2023. godini primio je u četvrtak predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić.

Foto: TPKNEWS

Ove godine to su dva dečaka, rođena istog dana tokom novogodišnjih praznika – Vujadin, dete Magdalene i Darka Živkovića i Bogdan od roditelja Marije i Aleksandra Jovanovića.

“Ovo je najlepši poklon i za našu opštinu, dva momka koja su rođena u razmaku od jednog sata“, čestitao je roditeljima na prinovi predsednik Milić, uz zahvalnost patronažnoj ekipi koja im mnogo pomaže.

Opština je za novorođenčad pripremila poklon paket sa opremom za bebe i dukat, a predsednik je ovom prilikom podsetio i na podršku koju opština pruža porodicama.

Između ostalog i pored pomoći koju porodicama daje Republika Srbija, to je opremanje novorođenčeta, pomoć porodici za svaki novosklopljeni brak i naknada troškova za vantelesnu oplodnju.

Foto: TPKNEWS

Opština obezbeđuje novogodišnji i uskršnji slatki paket za svu decu, paket sa školskim proborom za đake prvake, besplatan vrtić, doručak za osnovce i prevoz za srednjoškolce koji ispunjavaju uslove kao i stipendije za najbolje studente i nagradu učenicima za ostvarene rezultate tokom redovnog školovanja.

Pored toga, svako treće i naredno dete ima pravo na besplatno korišćenje usluga produženog boravka u školi, besplatno korišćenje usluga u predškolskoj ustanovi (vrtiću), nabavku udžbenika, a porodica finansijsku podršku u vidu umanjenja poreza na imovinu. Preko opštine, ove porodice mogu dobiti i karticu “Tri plus“ kojom ostvaruju brojne pogodnosti i popuste.

Predsednik je podsetio i da je otvoreno besplatno klizalište za decu koje posećuje oko 300-400 mališana, a Deda Mraz je za novogodišnje praznike podelio oko 1.500 slatkih paketića u vrtiću, po gradu, na klizalištu, mesnim zajednicama, a posebno i socijalno-ugroženoj deci.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Svaka čast za rukovodstvo Opštine Veliko Gradište. Imala bi i golubačka opština da pomogne svojoj deci da je nije Mijović pokrao. Od kada je na vlasti osim za njega i njegove podguzne muve, za narod nema ništa. Veliko Gradište se razvija u pravi grad a Golubac postade najobičnija selendra gde nema ni normalnog osvetljenja a kamoli nešto bolje.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker