GREŠKA, KRAĐA ILI NEŠTO TREĆE? O trudnici u Petrovcu na Mlavi niko nije brinuo, priredili joj najgori mogući scenario! (VIDEO)

Trudnica Džesika Floranović (23) iz sela Ranovac tvrdi da je greškom lekara iz porodilišta u Petrovcu na Mlavi dva dana držala mrtvu bebu u stomaku i iz bolnice jedva izvukla živu glavu.

Foto: Privatna arhiva

Naime, Džesiki je termin za porođaj bio 25. decembra, a usled komplikacija, ugovoren je carski rez za 27. decembar. Međutim, kako kaže, stvari su izmakle kontroli, a lekari nisu radili svoj posao.

– Otišla sam 25. decembra u porodilište u Petrovcu na Mlavi na pregled, ginekolog me je primio, pregledao i ustanovio da je sve u redu, da ću se u narednih nekoliko dana poroditi prirodnim putem i poslao me kući. Dan kasnije, beba me je pritisnula, ponovo sam otišla kod ginekologa i dogovorili smo se da uradimo carski rez. Međutim, on me je tog 27. decembra odveo na ultrazvuk, gde je video da je beba okrenuta prirodno i odustao od reza – rekla je Džesika.

Ona tvrdi da se od tada, iako je ostala u bolnici, niko od lekara nije brinuo o njoj i bila je potpuno zanemarena.

– Niko nije dolazio, ležala sam sama. Javio mi se čudan osećaj u stomaku, pa su me sestre uputile na kardiotokografiju (CTG test) i tada je nastao muk. Utvrđeno je da beba nema otkucaje srca, sestre su se došaptavale, zvale su i lekare, domunđavali su se, a samo se načula kako je neko rekao: “Bolje da se ne priča”. Sve mi je bilo jasno – rekla je skrhana Floranovićeva.

Lekari su, navodi Džesika, porođaj već mrtve bebe otpočeli 29. decembra, posle 48 sati agonije.

Džesika Floranović/Foto: Privatna arhiva

– Dva dana sam mrtvu bebu nosila u stomaku, posle čega su došli lekari i probušili mi vodenjak, pokušavajući da me porode. Hteli su da mrtvu bebu rodim prirodnim putem. Dobila sam kontrakcije, bila sam plava od bolova, plakala sam i tresla se od straha – navela je Džesika i dodala da se posle sat vremena, usred porođaja, lekar predomislio i odlučio da ipak uradi carski rez.

Probudili su je, ali, kako kaže, telo bebe nikad nije videla. Džesika, inače, i dalje svakodnevno odlazi u bolnicu na previjanje rane od operacije.

Ove navod potvđuje i Džesikin partner David Nedeljković, otac mrtvorođenčeta.

On ističe da je Džesika tokom svih 9 meseci trudnoće bila dobro, a beba je bila zdrava i vitalna. Nije mu jasno šta se posle toga desilo i zašto u lekarskom izveštaju stoji da je Džesika došla sa već mrtvim plodom.

Nakon ovog incidenta porodilište u Petrovcu na Mlavi našlo se pod lupom policije i tužilaštva posle prijave koju su podneli poslednjeg dana stare godine otac deteta David Nedeljković iz sela Ranovac i Udruženje “Za istinu i pravdu o bebama”, jer Opšta bolnica u Požarevcu ne želi da da bebu roditeljima, uz obrazloženje da nije živorođena, pa se zato tretira kao fetus, koji će biti uništen kao medicinski otpad.

– Fetus je do 26. nedelje, a u četrdesetoj je beba. Želimo da se uradi obdukcija na beogradskom Institutu za majku i dete, prvo da se vidi da li je to uopšte Džesikina beba, ili možda imamo slučaj krađe. Drugo, ukoliko jeste i ako je mrtvorođena zašto je ne daju porodici? Da li je čuvaju za neki “štek”, da je daju drugim roditeljima kao dokaz da im je beba umrla? Ili je samo u pitanju lekarska greška, ili su lekari čekali novac da je porađaju pošto je italijanski osiguranik – kaže Radiša Pavlović, predsednik Udruženja “Za istinu i pravdu o bebama” i član Vladine Komisije za nestale bebe.

BOLNICA PETROVAC NA MLAVI: TELO BEBE JE NA OBDUKCIJI

Iz Opšte bolnice Petrovac na Mlavi kratko su rekli da je telo mrtvorođene bebe Džesike Floranović poslato na obdukciju i da je nadzor lekara pokrenut, te da će se uskoro utvrditi šta se tog dana dogodilo.

– Telo je na obdukciji u Poažarevcu, gde će biti utvrđeno da li je bilo nepravilnosti tokom porođaja. Mi smo ispoštovali proceduru i uradili sve što zakon nalaže – rekli su iz bolnice.

DOKTOR SPREMAN DA SVEDOČI

Na Džesikinoj otpusnoj listi navodi se da je imala visokorizičnu trudnoću. Po rečima Pavlovića, ginekolog koji joj je vodio trudnoću ovo demantuje i spreman je da svedoči.

(Tpknews.com/Agencije)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker