NAKON OSTAVKE: Krstanoski ponovo predsednik Kostolca, Cerovšek predsednik Skupštine

Na konstitutivnoj sednici Skupštine Gradske opštine Kostolac, koja je održana u utorak u Domu kulture, izabrani su predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti.

Serdžo Krstanoski predsednik Gradske opštine Kostolac

Javnim glasanjem potvrđeni su mandati 21 odbornika. Sednicom je kao najstariji, predsedavao odbornik sa liste „Aleksandar Vučić – za našu decu“, Radoslav Nonković. Nakon verifikacije mandata, odbornici su položili zakletvu i izabrali tajnim glasanjem za predsednika Skupštine GO ponovo Milenu Cerovšek. Njen zamenik u naredne 4 godine biće Dalibor Ilić koji je takođe izabran tajnim glasanjem. Za sekretara Skupštine postavljena je Slađana Petrušić Gutić.

Na sednici izabrani su nosioci izvršne vlasti. U narednom četvorogodišnjem mandatu ponovo će se naći Serdžo Krstanoski kao predsednik Gradske opštine Kostolac. Krstanoski je izabran po predlogu predsednice Skupštine, Milene Cerovšek.

Inače, Krstanoski je ovu dužnost vršio od 2018. godine do 6. marta ove godine kada je podneo ostavku zbog održavanja prevremenih izbora.

Serdžo je podnevši plan i program rada za naredne četiri godine baziran na daljoj izgradnji infrastrukturnih objekata u Kostolcu i selima Selo Kostolac, Petka, Klenovnik i Ostrovo, za zamenika predsednika predložio Darka Grubetića. Za članove Veća GO Kostolac predložio je Marijanu Božić, Bajrama Morinu, Srđana Radovanovića, Miladina Radomirovića i Milicu Jović. Svi oni su izabrani tajnim glasanjem.

Nakon izbora, zbog nespojivosti funkcija, Skupština je razrešila dužnosti troje odbornika.

U sastav Skupštine GO Kostolac ušli su odbornici sa liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ (16), „Ivica Dačić – SPS – JS – Dragan Matrković Palma“ (4) i jedan odbornik GG „Iskorak – dr Zvonko Blagojević“.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker