NEVEROVATNO: Vučić počeo da ispunjava obećano u Žagubuci (FOTO)

Prilikom nedavne posete žagubičkom kraju, gde je otvorio lokalno vodopostrojenje, predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić prisutnima je obećao da će deonicu regionalnog puta od Krepoljina do Žagubuce, koja se nalazi u katastrofalnom stanju, u potpunosti obnoviti i da će ona biti kao “avionska pista”.

Vucic ispunio obecano

Uz to je dodao da će i kraću deonicu od Gornjaka-do Krepoljina obnoviti. On je tada naglasio da je to preka potreba, jer dobra saobraćajna infrastruktura je jedan od glavnih uslova za dovođenje investitora u taj kraj, koji će zaposliti mnoge nezaposlene, mahom mladih, kao i to da bi se potencijalni turisti iz Srbije i van nje, doveli u ove, inače prelepe krajeve.

Bukvalno, tri dana nakon datog obećanja građevinske mašine zaposele su deonicu puta od Gornjaka do Krepoljina, gde su započele sa rekonstrukcijom. U prvoj tranši rekonstrukcije urađeno je 1,2 km puta, koja je u potpunosti prekrivena debelim slojem asfalta, što do sada nikada nije urađeno, sem njenog krpljenja, pa sada stvarno izgleda kao avionska pista.

Vucic ispunio obecano. 2

Predsednik opštine Safet Pavlović je neizmerno zahvalan premijeru Vučiću što je tako brzo počeo da ispunjava dato obećanje. On kaže da će do početka zime biti uređen još jedan kilometar puta do Krepoljina, kao i sva saobraćajna infrakstura u samom mestu sa komletnom obnovom trotoara, plus jedan kilometar puta od Krepoljina prema Žagubici.

– Kao što ste videli premijer Vučić ne daje prazna obećanja. Samo tri dana nakon datog obećanja počelo se sa radom na obnovi puta, gde je urađena deonica od 1,2 kilometara. U ovoj godini uradiće se jedan, od 24 kilometara puta Krepoljin-Žagubica, a ostalih 23 u periodu od početkom marta do kraja juna naredne godine, kao što je premijer obećao. Za ovu deonicu puta Vlada Srbije odvojila je oko 7,5 miliona evra. Ovaj projekat u potpunosti finansira Vlada jer se radi o regionalnom putu, tako da iz kase naše opštine za ovaj posao neće otići ni dinar – kaže prvi čovek Žagubice Safet Pavlović i dodaje da je premijer obećao da će njegovu opštinu pomoći tako što će se na njenoj teritoriji izgraditi jedna fabrika, gde će se uposliti 150-200 meštanina.

Vucic ispunio obecano. 1

– Kao što je poznato mi smo već započeli priču sa kooperantima fabrika “Ikea” da se kod nas otvori njihov pogon gde će se isključivo proizvoditi roba koja pripada njihovom brendu. Možda je to ta fabrika koju nam je premijer obećao, a možda i neka druga. Nije važno koja, već je važno da se izgradi bilo kakva, u kojoj će se zaposliti naši ljudi i tako spreči njihova migracija – zaključio je Pavlović.

TPKNEWS/Danas

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker