TAHIRI: O Trepči nema više priče u Briselu, vlast u Beogradu je već potpisala predaju Trepče suverenoj i nezavisnoj džavi Kosovo

Kosovski političari odbacuju mogućnost da se o konfiskaciji rudarsko meatarluškog i hemijskog kombinata Trepča, koji su oni proglasili “kosovskom imovinom”, razgovara u okviru dijaloga u Briselu i tvrde da je to “gotova stvar,” prenose mediji u Prištini.

Edita_Tahiri

Jasno smo stavili do znanja da se o imovini Kosova neće razgovarati u Briselu. Mi nećemo pristati da razgovaramo o Trepči u Briselu i to je crvena linija koju nećemo preći – rekla je kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri, napominjući da deo dijaloga ne može biti nijedna tema na koju ne pristaju sve tri strane, prenosi “Koha ditore”.

Kosovski premijer Isa mustafa smatra da je odluka Liste Sprska da suspenduje učešće u pokrajinskoj skupštini i vladi zbog usvajanja Zakona o Trepči, “ishitrena i doneta pod pritiskom Beograda.”

Po njemu Srbija i Lista Srpska treba da prestanu da se “samoobmanjuju”, jer je Kosovo “suverena i nezavisna džava”, prenoi “Epoka e re”.

I predsednik kosovske skupštine Kadri Veseli, kazao je da je pitanje Trepče “gotova stvar” i tvrdi da direktor vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić ne treba time da se bavi, jer je vlast iz Beograda u Briselu već potpisala predaju srpske imovine suverenoj i nezavisnoj džavi Kosovo.

On je rekao za Klan Kosova da je Zakon o rudarskom kompleksu Trepča najblji mogući za oživljavanje ovog metalurškog giganta, prenosi “Epoka e re”.

Svi prištinski listovi navode da se Beograd oštro protivi konfiskaciji Trepče i traži sednicu Saveta bezbednosti UN o ovom pitnaju.

TPKNEWS/Tanjug

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker