NEĆE NASTAVITI PROTEST I BLOKADU: Grad Požarevac će subvencionisati poljoprivrednike iz Braničevskog okruga

Poljoprivrednici Braničevskog okruga postigli su rešenje sa ministarstvom, koje im je na kraju, što bi se reklo, došlo na noge, tako da nastavka protesta i najavljenih blokada požarevačkih puteva pred prolećnu setvu ipak neće biti.

Screenshot/N1

Dogovoreno je da Grad Požarevac subvencioniše nabavku preko potrebnog đubriva urea za ceo Braničevski okrug, poljoprivrednici će plaćati 750 evra, a razliku do tržišne cene dotiraće Grad.

Đubrivo će biti podeljeno u dva navrata, prvo za nekih pet do sedam dana, a drugi deo do 15. marta.

Da li smo najsrećniji, verujem da nismo, ali smo napravili kompromis. Nije nam cilj da non-stop protestujemo, to je jedan od mehanizama, rekao je Nedeljko Savić iz Udruženja poljoprivrednih proizvođača “Stig”.

Cena goriva tek treba da se reguliše nakon usvajanja Zakona o profesionalnom poljoprivredniku, a udruženje Stig će imati svoje predstavnike prilikom njegove izrade.

Za poljoprivrednike će biti obezbeđeni i povoljniji krediti, a dinamika njihove isplate zavisiće od banaka. Pregovori poljoprivrednika počeli su u novembru, a na jučerašnjem sastanku, koji je trajao oko sat vremena, prisustvovalo je više desetina njih.

Dogovoreno počinje da se primenjuje od petka, preko novootvorene kancelarije u Zavodu za poljoprivredu Požarevca, kažu u udruženju Stig.

(Tpknews.com/N1)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Još jedan dokaz da vlast ne daje ni pet para za poljoprivredu i poljoprivrednika. Po čemu je grad Požarevac u obavezi? Kome se plaća porez? Uvozimo tudje i pomažemo razvoj tudje poljoprivrede a svoju satirem. Narode obavezno glasajte za ovu vlast ako mislite da pocrkate od gladi.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker