Stefanović obišao Centar za obuku Kopnene vojske u Požarevcu (VIDEO)

Ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas Centar za obuku Kopnene vojske u kasarni “General Pavle Jurišić Šturm” u Požarevcu, gde je prisustvovao izvođenju različitih sadržaja obuke vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka.

Screenshot

Stefanović je zahvalio mladima, jer su došli da služe svojoj zemlji i pripadnicima Komande za obuku koji kvalitetnom obukom od njih stvaraju izuzetne vojnike.

– Danas sam imao priliku da vidim specijalističku obuku 274 vojnika, deo koji sledi nakon osnovne obuke vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, kao i obuku dela naših vojnika koji se osposobljavaju za buduće podoficire i oficire – , kazao je Stefanović, a saopštilo resorno ministarstvo.

Dodao je da je kod vojnika prisutan veliki elan i posvećenost da nauče sva znanja i veštine koja im iskusni profesionalci iz Komande za obuku prenose.

– Ovde su danas i izviđači, pešadinci, artiljerci, tenkisti, oklopnjaci. U pitanju je veoma kompleksna, dobra obuka i posebno mi je drago da vidim da su ovi mladi ljudi zadovoljni i kvalitetom obuke, smeštaja, ishrane i drugim uslovima – , naveo je Stefanović.

On je zahvalio i pripadnicima Komande za obuku na posvećenosti i profesionalnosti i pozvao sve mlade ljude koji žele da budu profesionalni vojnici da se prijave na konkurse.

Tokom obilaska, Stefanović je razgovarao i sa vojnicima i instruktorima obuke koju su mu preneli utiske sa obuke kao i izazovima sa kojima su se susretali.

Ministar je obišao i prikaz dela obuke specijalnosti roda pešadije koja obuhvata pripremu za izvršenje gađanja mitraljezom, minobacačima, automatskim bacačima granata i “maljutkama”, obuku specijalnosti izviđača u oblasti vojne topografije, a nakon toga i obuka vojno policijske specijalnosti i roda artiljerije.

Takođe, Stefanoviću je prikazana i obuka roda oklopnih jedinica kroz rad posada tenka M-84 i BVP M-80A, kao i obuka roda inžinjerije u izradi protivoklopnog minskog polja.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker