MEĐU KUČEVAČKIM NAPREDNJACIMA MUK: Nakon tajne Vučićeve posete Požarevcu, smenjen Novica Janošević

Nakon nenajavljenog, čelnicima Srpske napredne stranke Braničevskog okruga, dolaska i održanog tajnog sastanka predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, 25. novembra u Požarevcu, po nalogu predsednika Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darka Glišića, smenjen je kontraverzni uništitelj Kučeva, dosadašnji predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke.

Bivši predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne Kučevo, Novica Janošević

Do izbora novog predsednika Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Kučevo, Izvršni odbor stranke je za poverenika postavio šumarskog tehničara robijaša Nenada Mikića, koji će posle upoznavanja mesnih odbora sa dobijenom saglasnošću i konsultacija, biti izabran za predsednika opštinskog odbora stranke. Najkasnije do Nove godine Janošević će novom predsedniku predati kompletnu arhivu i pečat.

Od slogana „Nole svi te vole“ pre šest godina, danas članovi i simpatizeri Srpske napredne stranke nezadovoljni radom Novice Janoševića, skratili su slogan na “Nole v…”

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić, je davanjem saglasnosti Nenadu Mikiću za mesto poverenika OOSNS proglasio Janoševića nepoželjim na mestu predsednika Opštinskog odbora, stranke na čijem je čelu već 14 godina a predhodno je 4 godine obavljao funkciju predsednika Opštinskog odbora Srpske Radikalne stranke Kučevo.

Od fizičkog radnika na građevini i veterinarskog pomoćnika u privatnoj veterinarskoj stanici, u trenerci sa cipelama na nogama, Janošević je stigao do najviših funkcija u opštini, člana opštinskog veća, zamenika predsednika opštine i predsednika opštine.

Nesnalažljivost, anarhija, nerad, sujeta, zapošljavanje rođaka, lično bogaćenje, osvetoljublje, zavidnost, obračunavanje sa neistomišljenicima, izdaja najbližih saradnika i uništavanje svega vrednog u ovoj opštini je obeležilo političku karijeru jednog od istorijski najgorih predsednika opštine.

Uporedo sa politikom Janošević se bavio i lažnom borbom za prava vlaške nacionalne manjine, pokazujući svoju borbu kao da je on izmislio Vlahe i vlaški jezik, mada su Vlasi bili mnogo srećniji pre Janoševićeve borbe za njihova prava i naprednjačke vladavine koja im je kao i drugim građanima Srbije prvenstveno uzela pravo na dostojanstven život dostojan čoveka.

Iako se Janoševićeva smena čuva u najstrožijoj tajnosti, u stvarnosti se kupuje vreme kako bi novi poverenik OOSNS Kučevo Nenad Mikić, obezbedio smenu svih predsednika mesnih odbora. Ova eksluzivna informacija je već doprela do članstva koji su je sa jedne strane oduševljeno prihvatili ali sa druge strane prokomentarisali po onoj narodnoj “Sjaši Kurta da uzjaše Murta”.

Nenad Mikić je član Srpske napredne stranke od februara 2020. godine, kada se učlanio u stranci neposredno pred same izbore, mada je i tada bio u nedoumici da li da bude na listi Socijalističke partije Srbije ili Srpske napredne stranke. Konačnu odluku na kojoj će listi biti, doneo je Aleksandar Perišič, koji je takođe do 2018. godine bio član Socijalističke partije Srbije. U javnosti važi mišljenje da je Mikić “kurir” Aleksandra Perišića i čovek od poverenja.

Nenad Mikić

Opština Kučevo je malo mesto i svi se redom znaju, od Mikićevih sugrađana, naš Insajder Mile Sova, uspeo je da izvuče zanimljive informacije o Mikićevoj prošlosti koja nije baš za neku pohvalu, pa se opravdano pitamo čime je zaslužio mesto predsednika stranke s obzirom da je u stranci manje od tri godine?

Insajder Mile Sova je saznao da je Mikić u prošlosti robijao zbog krađe ogromne svote novca od privatnog lica falsifikovanjem sudskih dokumenata, nisu građanima opštine Kučevo nepoznate ni Mikićeve mahinacije sa poljoprivrednicima oko izdavanja potvrda o aktivnom bavljenju poljoprivredom dok je bio zaposlen u Poreskoj upravi do dugogodišnjih ucena privatnih vlasnika šuma u vezi obezbeđivanja potrebne dokumentacije za legalizaciju seče i transporta kao zaposleni u ŠG “Severni Kučaj”. Mikićev rad na funkciji zamenika predsednika opštine su obeležile mnoge afere oko subvencionisanja podsticaja za otvaranje novih radnih mesta, zapošljavanje rođaka i prijatelja, poklanjanje opštinske imovine, astronomska ulaganja u nevidljive projekte, organizovanje raznih ručkova u hotelu Rudnik i nenamensko trošenje novca na sve i svašta.

Razgovor sa potencijalno novim predsednicima mesnih odbora Srpske napredne stranke u naseljima opštine Kučevo je već počeo, nesumnjivo je da će većina dosadašnjih predsednika i članova mesnih odbora izgubiti svoje funkcije, jer budući predsednik želi svoj tim što je i razumljivo.

Izvršni Odbor Srpske napredne stranke iz Beograda je još jednom po ko zna koji put pokazao da su im bitni pojedinci, članstvo i građani su za njih kao deveta rupa na svirali.

Tajni sastanak predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, 25. novembra u Požarevcu/Foto: Insajder Mile Sova

Izvršni odbor Srpske napredne stranke se već pokazao na delu u opštini Kučevo kada je dozvolio bez volje građana, nezakonito i prisilno formiranje najgore vlasti od osnivanja opštine Kučevo, davajući saglasnost na izbor predsednika opštine, zamenika predsednika opštine bez konsultacija sa članstvom i građanima koji su ih birali.

Da li i sada isti taj odbor pokušava da kod članstva stvori prividan osećaj demokratije i natera ih da formalno glasaju za Mikića kada se zna da je sve u napred dogovoreno?

Svakako da će konstutivna sednica Skupštine opštine Kučevo iz 2020. godine, ostati u dugom sećanju građana ove opštine po najgrubljem urušavanju demokratije, višemesečnim pretnjama odbornicima, nelegalnom zakazivanju skupštine kad joj vreme nije, demonstraciji sile na ulicama Kučeva od strane angažovanih jakih uniformisanih paravojnih formacijama, privođenju odbornika u crnim džipovima i nepozivanju 19 odbornika kojima je uskraćeno pravo da biraju i budu birani na šta je Izvršni odbor Srpske napredne stranke zažmurio i okrenuo glavu kao da se to njih ne tiče ili je sve to bilo po njihovom nalogu?

Želimo da verujemo da je Izvršni odbor Srpske napredne stranke uvideo svoje greške i da će u narednom periodu biti kažnjeni svi zvaničnici opštine za svoje nezakonito postupanje, zloupotrebu funkcija u zakonodavnoj vlasti za privatnu korist, i neprimereni uticaj na život svakog pojedinca u ovoj opštini.

Najvažnije je da u narednom period počnu da konsultuju članstvo a ne Aleksandra Perišića, ako istinski žele neki boljitak građanima opštine Kučevo. Dosadašnja praksa i samovolja pojedinaca će ovu stranku izbrisati iz političkog života Kučeva a verovatno i cele Srbije.

(Ekipa tpknews.com)

PROČITAJ I

35 Komentari

  1. Zlo od čoveka koji je uništio Kučevo i koji je mnoge porodice zavio u crno.E sada kada ga resetuju na nulu jedino što mu preostaje da se vrati i radi ono što je ranije radio,da šprica svinje i krave.

  2. Častio sam pićem celu kafanu kada sam pročitao ovo.Svi su komentarisali i govorili da kada ga sretnu u gradu da će da ga pljunu u lice.

  3. Sve sto se napisali za Janosevica je tacno. Unistio je SNS i izdao svoj narod. Ne postoji ruzna rec kojom mogu opisati vladavinu kucevackog unistitelja Kuceva.

  4. Najzad dolijao najveći uništitelj opštine Kučevo od njenog postojanja, na žalost ni sledeći potencijalni kandidat nije ništa bolji. Kučevu je potrebna časna i poštena vlast, koja će pre svega biti sluga građana a ne ti koji imaju dugačke prste i koji su već obeleženi kao takvi.

  5. Treba zabraniti Perišiću da priđe opštinskom odboru SNS, on je najveći problem,lično je imenovao ove kriminalce u opštini na sadašnje funkcije,on je mozak ove organizovane kriminalne grupe.

    1. “Dođu tako ponekad vremena kad pamet zaćuti,budala progovori,a fukara se obogati”.
      Ivo Andrić
      Sve tačno, realno i bolno. Ne treba nama više ratova, SNS kartel je ugasio zivot u srbistanu za sva vremena.

      1. Čist primer da je SNS lopovska stranka je postavljanje Mikića za predsednika opštinskog odbora,ali kad malo bolje razmislim u njihovim redovima kako na nivou republike tako i na nivou opštine nema poštenih,lemo ljudi kažu da su oni mafijaška organizacija.

  6. E Nole,Nole,naje*ao si sad.Kad te pritisnu “tvoji”iz SNS moraćeš da priznaš i vratiš sav pokraden novac(članarinu)od članova SNS a svi pričaju da cifra ogromna.

  7. E moj komšo jesam li ti rekao da se ne ponašaš kao svinja.Gledao sam kako iz bašte vadiš lubenice sa Mumom Paduri,jedes a semenke pršte na sve strane a kore si bacao u Pek.Kada sam ti rekao da ne bacaš kore ti si mi rekao da možeš da radiš šta hoćeš.A onda valjda si mislio da ćeš da me iznerviraš ušao u kucu i izneo punu torbu para i rekao si mi ovako:E ovo je članarina uzeta od mojih snsovca a pored toga imam i pet plata.I zab*le me šta ko misli o meni jer ja sam taj koji svima j*be mater.

    1. E, moj Vlasto! Tada bih ga ja poslao na ortopediju u gipsano korito, pa neka košta, koliko košta. Rekao ti je u lice da je on taj koji “je*e mater svima”. Znači i ti si među njima. Znaš Vlasto, ponos i dostojanstvo nemaju cenu.

  8. E, Nole bez škole precenio si samog sebe i to ohhoo. Šta si ti zamislio ko si ti, kad si sebe uzdigao do nebesa. Verovatno si mislio da ćeš večno da zajebavaš ovaj narod i da si nezamenljiv? Nije tako, seti se one stare poslovice, s kojim kantarion daješ, istim ti se vraća. Šutnuše te braća, a sad će polako jednog po jednog i ostale koji su ti bili verni. Mnogi se već okrenuli protiv tebe i to većina, da vidiš i osetiš kako je to lepo. Kako ti je tvoj šef i kum, šta kažu na sve ovo, mnogo se sekiraju, jel da. Boli ih briga, jedva su sačekali da ti se otarase. Sad možeš da se kačiš na onaj đubretar i da kačiš kontejnere po Kučevu jer za drugo i nisi. Srećno!

  9. Dragi Kučevljani zaboravili ste nešto mnogo važnije od smene lopova. Dotični a i cela njegova bratija treba krivično da odgovara za pljačke, ucene i druge protivzakonito radnje. Ovo što je smenjen je ništa. Gde su pokradene pare od naroda Opštine Kučevo? Zašto je Vučić došao kradom? Od koga se boji? Ako se plaši narodnog gneva i treba jer će uskoro ustati narod kom je dosta SNS zlikovaca. Pokrenite i pitanje zašto policija i tužilaštvo ćute? Imajte hrabrosti i isterajte istinu na videlo pa lopove pravac Zabela a pokradeni novac nazad u opštinsku kasu. Da Kučevo ponovo postane ono što je nekad bilo NAPRED NARODE!

  10. Konačno je puklo to lažno jedinstvo među naprednjacima,ponestalo im para za krađu i sad će međusobno da se pojedu! Počelo je počelo….

  11. “Svega ovoga ne bi bilo da je Pera otisao pravo u policiju” Janos vec ima drugu stranku Pokret Vlaha Srbije na celu stranke je njegov potrcko Crni Ugrin. Bice tandem Crni Nole i Crni Ugrin ne zna se ko je gori od njih dvoje.

  12. Nema napretka u Kucevu. Od svih clanova osnivaca partije vrh stranke bira robijasa da bude predsednik. Nije ovaj bio na robiji zbog politickih razloga ili se pobio sa zeninim momkom, nego govek lopov osudjen. Takvi odgovaraju partiji jer uredno placaju reket vrhu stranke zbog vrsenja vlasti pod firmom SNS. Neka razmisle skolovani ljudi u Kucevu i okolini da li im je ovo partija gde ce znanjem i umecem da napreduju ili svoj politicki angazman traze u SPS ili drugoj nekoj stranci. Da li Zeka, Mariok, Coki Sonja vide da su obicne iznosene carape koje se skidaju sada i bacaju preko ograde. Tesko da to mogu da shvate, ali neka obrisu slike sa Noletom njihovim, mozda im oproste ovi novoverci. Vreme je za izbore u Kucevu, da se sad ne usvoji budzet i da se bira nova vlast. A jest, a Ivan Hotelski Mutavi, da li je odsvirao svoje u Hotelskom orkestru. Pa stvarno je neplivac i veoma plitak covek. Prvi je koji ce da odgovara za krecenje Doma zdravlja od 283 miliona dinara.

  13. Večeras su održani mesni odbori SNS u selima Voluja i Neresnica. Mikić je zvanično novi predsednik. Novici to sigurno nije po volji. Šomija ni na vidiku. Dvojac Janoš -Šomi će sada tajno raditi protiv svojih dojučerašnjih partijskih kolega. Prijave za sve i svašta će samo pljuštati. Nole želi njihovu propast. Mnogo je Nole sujetan i osvetoljubiv. Ivan Hotelski će u toj borbi trpeti najveće udare a imaće i posledice. Svi su oni zreli za debelu istragu UKP-a.

  14. Коначно да и Александар Вучић уради једну праву ствар за Кучево. Није ми нешто драг Ненад Микић али волим што је коначно смењен највећи сплеткарош Новица Јаношевић.

    1. Vučić je umesto jednog lopova i propalice imenovao drugog tako da apsolutno ništa za Kučevo nije uradio. Čudi me da to niste shvatili. Da je naredio istražnim organima da pročešljaju sve od njihovog imenovanja do današnjeg dana i da zaglave u zatvoru a opljačkan novac vrate u opštinsku kasu e tada možete reći da je Vučić uradio nešto dobro. Ovako Vam je samo bacio prašinu u oči da verujete kako je on veličina i da ponovo glasate za njega.

  15. Novice kume,imam jedan kamion rizle jer sam ga sakrio u dogovoru sa tobom.Ako treba da ga istovarim u onu rupu što u koju si rešio da se sakriješ kako te narod ne bi pljuvao,gadjao i šutirao po gradu,ti mi javi posle 24 h kada narod zaspi.Jer ako to uradim danju a ljudi primete da sam ga istovario kod tebe,onda sam i ja nadrljao.I preporučio bih ti da se ponovo posvetiš riljanju bašte i sadjenju kukuruza,krompira i bostana jer vidiš kako zaje*ano vreme dolazi.

  16. Sada ce Ivan Hotelski da se uveri ko mu je pravio spletke a on se naivan i prost slikao sa njima zagrljen. Ideja da Zaksek bude sekretar stranke umesto Somija je od Hotelijeram nema ovaj jadni potpisivac platnih naloga Ivan sa time nista. On bi neku medicinsku sestru postavio za sekretaricu, Zaksek je ipak pravo resenje po Hotelskom misljenju. Pazite od ponedeljka kad se setate po Kucevu da vam Somi ne padne na glavu sa bandere.

  17. Ni direktorki iz Voluje se ne pise dobro, njena funkcija je ozbiljno uzdrmana. Dzabe je oko sebe okupila plejadu cobanina i cobanica bez ikakve skole koje je nezakonito promovisala u nastavnike srpskog i ruskog jezika, matematicare i druge strucnjake, zauzevsi mesta skolovanima koji su morali da napuste opstinu zbog njene i diktature njenog supruga.

  18. Novica je uništio Srpsku naprednu stranku u Kučevu, kao što je uništio i celu opštinu. Za Novicu je rukovođenje opštinom bio prevelik zalogaj isto kao i za Ivana Hotelskog. Njihovi kapaciteti su izuzetno mali. Ivan Hotelski glumi skromnog dečka sa ulice koji je završio medicinski fakultet (ko zna kako) a iza toga se krije jedan prepotentni naduvenko kome je samo lična korist na umu. Od obećanja da će preporoditi opštini on je totalno urnisao, stvorio nebrojene kriminalne afere i još više posvađao ljude u ovoj opštini.

  19. Све је тачно, реално и поражавајуће, Јанош је извисио дошао је исти он Микић. Јанош је био делимично под контролом Милекића Ћуке и по нешто се и радило. Микића контролише Аца Каратиста и тек сада ће да се краде на велико мада за ове две ипо године је врло мало остало. Од свих писмених људи у Кучеву они изабраше полуписменог Микићс бившег робијаша за председника странке. Да ли може горе од тога?

    1. Lalice, a ko će pametan i pismen, da se učlani u SNS? Tamo ide samo talog, koji to čini iz interesa i uvek kada se promeni vlast, oni prelete u vladajuću stranku. Nadam se da će odlaskom Vučića i preletanju da se stane na kraj. Inače, događanja u Kučevu, mnogo liče na Western film. Nevaljali stranac je došao u mali grad, okupio grupu revolveraša oko sebe, zauzeo gradski salun i odatle teroriše ceo gradić i okolinu. Dragi Kučevljani, odavno je već vreme za motku i to onu gov*ivu.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker