KUČEVO: Pristigla završna oprema za Hemodijalizni centar (FOTO)

„Najveći troškovi uključeni u uspostavljanje dobro opremljenog centra za dijalizu su troškovi nabavke aparata, opreme i nameštaja„ – piše u jednom delu projekta otvaranja Hemodijaliznog centra u Domu zdravlja Kučevo.

hemodijaliza-kucevo

Danas su prostorije sa novo nabavljenom opremom koja se sastoji od aparata i opreme za delatnost hemodijalize (tri aparata za hemodijalizu, jedan „Bolesnik-monitor”, ultrazvučni aparat, defibrilator, aspirator, EKG, aparati za merenje krvnog pritiska i glukoze u krvi, pulsni oksimetar, sterilizator za instrumente…), ostale potrebne opreme (kompjuteri, štampači, klima uređaji, televizori) i specijalnog nameštaja za ovu granu medicine (kreveti sa mogućnošću podizanja, specijalne komode, odgovarajući stolovi i stolice) obišli predsednik opštine Kučevo Novica Janošević i direktor Doma zdravlja Miroslav Milivojević.

hemodijaliza-kucevo-1

„Očekujemo da Hemodijalizni centar počne da radi početkom idućeg meseca, tačnije 1.decembra“ izjavio je Milivojević.

„Danas nam je u kontroli bila i komisija Ministarstva zdravlja. Dobili smo sve pohvale za do sada urađeno. Ostaje nam da finaliziramo još nekoliko manjih segmenata I da za mesec dana počnemo sa radom.“

Prvi čovek kučevačke opštine, Novica Janošević, nije krio svoje zadovoljstvo dosadašnjom realizacijom ovog projekta:

hemodijaliza-kucevo-2

„Smatram da je ovo veliki korak u podizanju kvaliteta zdravstvene zaštite naših sugrađana. Znam koliko je mnogo truda i angažovanja uloženo u ovaj projekat, pre svega zaposlenih u Domu zdravlja, a posebno direktora. Lokalna samouprava je učinila i čini sve što je do nje da se projekat Hemodijaliznog centra uspešno okonča i privede nameni”.

hemodijaliza-kucevo-3

TPKNEWS/ekučevo

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker