JKP „Parking servis“ Požarevac, privodi kraju još jednu uspešnu godinu

JKP „Parking servis“ u Požarevcu realizovao je većinu projekata planiranih za godinu koja je na izmaku, a ostale privodi kraju.

JKP „Parking servis“ Požarevac/Foto: M. Veljković

Prioritet među ovogodišnjim projektima imalo je proširenje parking kapaciteta i unapređenje usluge parkiranja. Početkom godine proširena je parking zona na još nekoliko ulica u gradu kao što su Vardarska, Jug Bogdanova, Užička, Njegoševa, Bratstva Jedinstva, Nemanjina, a do kraja godine na red dolazi i Šumadijska, pa će ukupno biti 100 novih parking mesta u gradu.

“Prvi put pokrećemo i projekat “Blokovsko parkiranje” da bi se rešio problem parkiranja u blokovima, naročito u centru, gde su gužve zbog besplatnog parkiranja. Stvara se nova B zona, u kojoj će stanari imati povlašćenu cenu od 380 dinara mesečno. Ostali će se parkirati najviše dva sata, po najskupljoj ceni od 60 dinara po satu, što će ih navesti da promene lokaciju. Ovim projektom urediće se i godinama neodržavani blokovi“, rekla je Marija Papović, direktorka „Parking servisa“.

U ovoj godini se dosta radilo na poboljšanju kvaliteta usluge korisnicima. Od 1. avgusta neplaćena dnevna karta koštaće 50 odsto manje ako je plate u roku od 8 dana, što je 545 dinara. Cilj je da se poveća naplata, ali i da se parkinzi oslobode za savesne vozače. Prošle godine uvedena je još jedna novina – brojači slobodnih mesta za zatvorena parkirališta “Pijaca” i “Načelstvo”, na dve lokacije – kod Centralne apoteke i kod zgrade Načelstva.

Marija Papović, direktorka „Parking servisa“/Foto: M. Veljković

“Postavljanjem brojača vozačima skraćujemo vreme traženja slobodnog parkinga. Ove godine smo nastavili sa ovim projektom, i u narednim danima postavićemo još brojača, ovog puta na ulazu u novi kružni tok u ulici Moše Pijade iz pravca autobuske stanice. Novi brojači pokazivaće broj slobodnih parking mesta na zatvorenim parkiralištima “Pijaca” i Dom omladine”, najavila je direktorka.

“Parking servis“ prethodnih godina ličnim primerom podizao je svest o društvenoj odgovornosti javnih preduzeća. Tako su prošle godine na dve lokacije postavljene klupe za mame i bebe, koje su izradili zaposleni, a ove godine uvedena su bebi parking mesta ispred Doma zdravlja i vrtića „Pčelica“, pa roditelji beba do godinu dana tu parkiraju besplatno. „Ova godina bila nam je veoma uspešna, a trudićemo se da i naredna bude takva. Planiramo nova proširenja parking kapaciteta i još dosta novina u pružanju usluge parkiranja”, najavila je direktorka.

PRVI U SRBIJI

Ove godine „Parking servis“ dao je podršku Udruženju „Pokret za decu 3+“ tako što su roditeljima sa troje i više dece omogućili pravo na besplatnu stanarsku parking kartu u ulicama u kojima žive. Ispred Udruženja istaknuti su i pohvaljeni kao prvi u Srbiji od parking preduzeća koja su podržala aktivnosti udruženja na povećanju nataliteta.

PROCEDURA

Da bi koristili beplatna bebi parking mesta, roditelji treba da preuzmu svoju “Bebi parking kartu” u „Parking servisu“, koju treba vidno da istaknu na prednjem vetrobranskom staklu auta, kako bi je kontrolori uočili. I ova akcija je naišla na jako pozitivne kritike, jer se pokazala veoma svrsishodna.

M. Veljković

PODRŽITE NAŠ RAD KOJIM KLIKOM NA REKLAMU HVALA!

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker