Pritvor za samohranog oca zbog nasilja u porodici

Slađanu Ž. (37), konobaru iz Velikog Gradišta, određen je pritvor od 30 dana zbog nasilja u porodici, jer je tukao svog mlađeg sina N.Ž. (13), učenika sedmog razreda.

Njemu je određen pritvor na predlog Osnovnog javnog tužilaštva, da ne bi uticao na svedoke i zbog toga što je reč o porodičnom nasilju nad maloletnikom.

Žikić se sumnjiči da je prošle nedelje sina tukao drvenom drškom od metle, jer je bio ljut što je popustio u školi. Pritom je vređeo i njega i starijeg sina S.Ž. (15), učenika prvog razreda srednje škole, jer su obojica popustila u učenju.

Žikić je, inače, samohrani otac, jer ga je supruga napustila još pre sedam godina, a sa sinovima živi kao podstanar. Nakon ovog nasilja, na času fizičkog vaspitanja, nastavnik je uočio modrice na telu N.Ž. i pitao ga otkud mu. Kad mu je ovaj rekao šta se desilo, nastavnik je to prijavi direktoru, a on policiji.

Kako smo saznali u Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikom Gradištu, nakon hapšenja oca, dečaci su pod starateljstvom Centra za socijalni rad koji će im, najverovatnije, odrediti smeštaj u hraniteljskoj porodici.

TPKNEWS / M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker