STARE SE NAVIKE NE MENJAJU: Robijaš obmanuo kučevačke ovce i kreirao budžet po svojoj meri

Da se stare navike ne menjaju, dokazuje upravo ono što je zamenik predsednika opštine Nenad Mikić-Robijaš servirao građanima Kučeva.

Nenad Mikić

Kao neko ko je krivično odgovarao za krađu penzija i za to ležao na robiji, sada taj isti robijaš za svoj i račun hotelskog orkestra kreira budžet za 2023. godinu iza leđa građana Kučeva.

Dana 6. decembra 2022. u najvećoj tišini je sprovedena javna rasprava na kojoj je trebalo da prisustvuju građani u što većem broju. Razlog za izostanak građana je taj što građani nisu obavešteni o održavanju javne rasprave, tj. o tome kako Mikić namerava da troši njihov novac. Obaveštenje je istaknuto na sajtu opštine Kučevo koji gotovo ni jedan građanin nikada nije posetio ili ga retko posećuje. Čuveni portal e-Kučevo koji vodi Sveti Branko Grešni nije objavio članak na svom portalu, samo je na svojoj fejsbuk stranici prekopirao tekst i objavu koja ima samo 4 lajka. Iz svega ovoga je jasno da su građani namerno neinformisani kako se ne bi uključivali u javnu raspravu i sprečili Mikićevo kriminalno formiranje budžeta i trošenje para građana.

Javna rasprava održana 6. decembra u skupštinskoj sali opštine Kučevo izgledala je kao predstava amaterskog pozorišta glumačke sekcije bolnice za mentalne bolesti u Kovinu. Radnici opštinske uprave su glumeli građane Kučeva, a Mikić im je podelio papiriće sa pitanjima koja treba da mu postavljaju i za koje je imao unapred određene odgovore.

Na ovaj podmukao način zamenik predsednika Mikić-robijaš je pravno i formalno sproveo javnu raspravu na kojoj je građanima Kučeva uskraćeno osnovno građansko pravo da diskutuju o trošenju svojih para. Budžet je skresao tako da su saveti mesnih zajednica dobili po 500.000 dinara za rad, gde je za lokalni ekonomski razvoj grada izdvojeno samo 1 milion dinara, dok je za Turističku organizaciju zbog Šomijevih lopovskih apetita povećao iznos na 30.900.000, podatak – u Kučevu je registrovan svega 81 turista u 2022. godini sa budžetom od 27.460.000. Centar za Kulturu je dobio 47.290.000, a sport 28.420.000. Građani Kučeva očigledno mnogo vole da grickaju semenke na utakmicama dok im iza leđa robijaš krade i otima novac kroz budžet.

U vezi svega gore navedenog u tekstu, prethodno se našoj redakciji obratio se pitanjem a i odgovorom na ista, kako je naveo, ogorčeni kučevački naprednjak. Njegova pitanja i odgovor prenosimo u celosti:

“Dragi građani Kučeva, da li ste znali da je sazvana javna rasprava u vezi trošenja vaših para i da li ste bili pozvani na istu?

Ne, niste. Ovce ste ili samo dozvoljavate da Mikić i hotelski orkestar prave od vas ovce, ali ste svejedno ovce.

Da li ćete dozvoliti da Mikićeva naprednjačko-socijalistička skupština usvoji predlog budžeta za koji ste kao građani “javno raspravljali” na skupštini opštine 15. Decembra ili ćete i dalje kolektivno biti ovce?

Vreme je za bunt protiv otpadnika i kriminalaca koji pustoše opštinu Kučevo”, poručio je ovaj ogorčeni kučevački naprednjak.

(Insajder Mile Sova)

PROČITAJ I

22 Komentari

  1. Svima će da izlazi na nos sve ove malverzacije i to vrlo skoro. Mikić ima lepo iskustvo ali nije se opametio. Imaće čast da u Zabeli završi fakultet.

  2. Počeo Nole da se sveti svojim dojučerašnjim partijskim drugovima a nije isključen ni Ivan Hotelski koga je uhvatila prpa.

  3. Sad kad je u opticaju Mikić, građani su ovce, a šta su bili kad su glasali za Novicu veprovi. Je…e se među vama, pustite nas na miru, Siti smo tih nepismenih pontrona koji vlast koriste samo za sopstveno bogaćenje.

  4. Nista novo.Budzet se radio onako kako bi opštinska bratija na celu sa Milogorcem Perišićem mogli da ga što više da opelješe.

  5. Oterajte već jednom tu lopovsku bagru da Kučevo povrati dostojanstvo i ponovo bude grad gde će se živeti i raditi pošteno.

  6. Auuu,koje su to cifre!Znaci bungalovi u Ravnistarki ce opet da se tresu od se*sa,”damice”ispod Plavog mosta su spremne da uz šampanjac pruze ljubav sve što Šomi i njegova bratija požele a to sve mnogo košta i plaća se novcem iz budzeta.

  7. Ovo nije razvojni budžet. U njemu nema mesta za školstvo, zdravstvo, rešavanju problema običnih građana, razvoju poljoprivrede, nema mesta infrastrukturnim projektima. U njemu je sve što vredi jednako nula. Za ovu vlast u Kučevu birači su samo brojevi preko kojih osvajaju vlast, kako bi održali svoje koruptivne radnje, a ne ljudi koji imaju svoj stav, slobodu i egzistencijalne probleme. Vrsna opštinska vlast planira da se u 2023. još više bavi kulturom za šta je namenjeno ni manje ni više nego 400.000 evra a sećate se fijaska kulturnih manifestuja od prošle godine. Turistička organizacija koja se ne bavi apsolutno ničim, će inkasirati 270.000 evra, sportski klubovi kojih skoro da i nema će dobiti preko 240.000 evra. Svako ko je analizirao ovaj budžet suočio se sa poraznom činjenicom da vlast opštine niti ima predstavu o ekonomskoj politici koju treba da vodi, niti je svesna problema u kojima se opština danas nalazi. Čak 70 odsto ukupnih davanja iz budžeta odlazi na plate opštinskih službenika. Kreatori ovog budžeta Ivan Hotelski i Nenad Mikić smatraju da je ovaj budžet razvojni, ali samo za opštinsku administraciju i odabrane pojedince. Za privredu i građane opštine Kučevo ovaj budžet je razorni i veoma poguban sa nesagledivim dugoročnim posledicama

  8. A za Ivana hotelskog za troškove reprezentacije u kafani kod Širke cifra je “mala”samo par “miliončića”.Dobro,nije njemu lako,treba on da finansijski namiri i švalerke.🤣🤣

  9. Intenzivna pljačka budžeta se nastavlja, verovatno će u oktobru iduće godine biti lokalni i republički izbori. Kreiranje ovakvog budžeta je prprema za izbore i zapošljavanje što više partijskih aktivista koji će po starom običaju da uznemiravaju narod. Svima je jasno da je glavni računovođa Aleksandar Perišić poznatiji kao Aca Karatista koji više ni ne radi sa hotelom. Podatak o 82 turista koji su posetili Kučevo sve govori a najave ove kriminalne vlasti da će prioritet biti razvoj turizma. Nismo znali da je taj razvoj usmeren ka hotelu Rudnik koji i kad ima neke fudbalere ne prijavljuje ih nigde kako ne bi platio porez. Ništa nije večno, zato Ivane Hotelski zaustavi malo pohlepnog robijaša Mikića, neće odgovarati samo on već i ti, najviše.

  10. Од када је почело реновирање дома здравља упоредо се реновирају и граде објекти код Микића робијаша и Ивана Хотелског

  11. Dati čoveku koji je pravosnažno osuđen za krađu da kreira budžet je prava katastrofa,za ovakvo stanje u državi je jedini krivac Aleksandar Vučić,samo njegovim svrgavanjem sa vlasti se možemo osloboditi ovih kriminalaca jer više je nego očigledno da lično on stoji iza njih.

  12. Nevezano za temu ,ali je zbog NAJSTROŽIJE CENZURE jedini način da građani Braničevskog okruga i CELOG ovog GALOPIRAJUĆE IZDIŠUĆEG I IZUMIRUĆEG SAOBRAĆAJNO IZOLOVANOG,
    I ZATO U TOM MRAKU I BUNARU …
    POTPUNO SKRAJNUTOM I NEVIDLJIVOM SADA
    ,,AFRIČKOM KONGO REGIONU,, Istočne Srbije …
    saznaju PRAVE ,PRECIZNE I TAČNE
    PODATKE I INFORMACIJE
    o i njihovom TRANSEVROPSKOM (Atlantski okean -Crno more)
    ,,KORIDORU ŽIVOTA/,,,,ZABRANJENOM KORIDORU,,…
    Umešto da slušaju notorne i totalne neistine i dezinformacije o ovom Projektu i Koridoru… :
    ,,..odustalo se jer ovaj deo Istočne Srbije nema fovoljno stanovnika za taj koridor…,,
    ,,…jer ovaj deo Istočne Srbije nema dovoljno saobraćaja…,,
    koje se već nekoliko godina ,,ispod glasa ,, ciljano i namenski puštaju i šire po celom ovom regionu…
    i ,,sipaju direktno u uši,, njegovih građana …
    Dakle ,to su SVE TOGALNE I NEISTINE … I CILJANE I NAMENSKE DEZINFOFMSCIJE.
    Pravi i tačni podaci i činjenice su sledeći : Samo na ISTOČNOM delu saobraćajno-ekonomskog prostora TRANSEVROPSKOG
    (Atlantski okean-Crno more) MILTIMODALNOG SAOBRAĆAJNOG KORIDORA-ISTOK
    (CRNOMORSKOG KORIDORA) …od Požarevca i Smedereva do strateških luka na Crnom moru ,
    Varne i Burgasa u Bugarskoj i Konstance u Rumuniji…na teritorijama i u regionima Srbije ,Bugarske i Rumunije…
    ŽIVI VIŠE OD 16 .420.000
    …(16 MILIONA I 420 HILJADA ) VRAĐANA EVROPE.
    Od kojih su VIŠE OD 15.600.000 (15 MILIONA 600 HILJADA)
    GRAĐANI EVROPSKE UNIJE (EU) .
    Tačka.
    Inače su građani CELOG ovog regiona Istočne Srbije,kroz generacije
    BETONIRANI U MIŠLJENJU da je ovaj region Istočne Srbije….,,zadnja pošta,,…,,,slepo crevo i slepi kolosek,, …,kraj sveta,, …Srbije ,Balkana i Evrope …I TAJ BETON SE UPRAVO SADA RAZBIJA…JEDNOM ZAUVEK…😀
    Jer ZAPADNI saobraćajno-ekonomski prostor ovog TRANSEVROPSKOG KORIDORA (Atlantski okean-Crno more) počinje od Požarevca ,preko Beograda …i prostire se do Atlanskog okeana…😀
    Tačka….
    Toliko o ,,nema dovoljno ljudi,,..,, nema dovoljno saobraćaja,,…
    A SVI znaju i KOJA I ČIJA JE JEDNA I JEDINA BLOKADA i CENZURA OVOG ,,KORIDORA ŽIVOTA,,/,,ZABRANJENOG KORIDORA…. u Srbiji.
    Jer nijedna druga NE POSTOJI ..
    ..ni u Srbiji ,ni van Srbije.
    Naprotiv.😀
    Tako da GRAĐANI CELOG ovog SAOBRAĆAJNO IZOLOVANOG I MEĐUNARODNO NETRANZITNOG ,
    i sada ZATO I ZBOG TOGA…
    galopirajuće izdišućeg i izumirućeg ,, ,,AFRIČKOG KONGO REGIONA ,,
    Istočne Srbije…koji je predat ,,
    u AFRIKU na brutalno i nekontrolisano rudarenje i raubovanje ,seču šuma ,ekološko satiranje …
    i da putuje u AZiJU ,,…
    SADA JEDNOM I ZAUVEK UČE….
    da su ovaj region Istočne Srbije i njegov TRANSEVROPSKI KORIDOR
    (Atlantski okean Crno more) …
    daleko najkraći ,najefikasniji i najbrži
    PUT I VEZA …naprimer….
    IZMEĐU CELOG ZAPADNOG DELA EVROPSKE UNIJE(EU)… I VIŠE OD 15.600.000 GRAĐANA PRETHODNO NAVEDENOG ISTOČNOG DELA EVROPSKE UNIJE (EU).
    I da njihov najstrožije CENZURISANI
    ,,KORIDOR ŽIVOTA,,
    /ZABRANJENI KORIDOR ,,
    na najkraći i najbrži mogući način
    povezuje i spaja BEOGRAD i CELU ZAPADNU EVROPU ..
    SA VIŠE OD 16.420.000 GRAĐANA EVROPE.
    Tačka .
    I neka im SADA…
    taj CENTAR SVEMOĆNE MOĆI u Srbiji ,
    koji im već godinama podlo,netransparentno i perfifno CENZURIŠE I BLOKIRA njihov TRANSEVROPSKI KORIDOR
    ,,KORIDOR ŽIVOTA,, …
    to ZNANJE I PRECIZNU I TAČNU INFORMISANOST….
    pod hitno izbriše iz memorije…Obavezno…
    Inače…,,ode mu mast… u propast…,,
    😀😀😀
    I izvinjenje za ovaj prekid diskusije o gornjim temama..
    a potpis , uvek isti…i pozdrav iz 🚞 😉

    1. Nenade, zašto ti pola teksta “govoriš” normalno, a pola vičeš? Kada se piše velikim slovima, to je sinonim za vikanje. Ne poznajem te, nemam ništa protiv tebe, ali su tvoji komentari uvek preopširni i pisani velikim slovima, gde se normalno pišu mala. Neka me isprave drugi, ako grešim. Još jednom, ništa lično.

      1. pa zar nije tako, kad je neka osoba uz-buuđeenaa, opterećena, ima fiksa-cije…ili ne pije redovno lekove?

        mozda bi bilo bolje da se posveti sopstvenom zdravlju dok ne bude kasno, hm…!?

  13. Sta Mikic moze da smisli, da napravi neku semu za prevaru, kako da upotrebi mozak kad ga nema. Sve je smisljeno i osmisljeno u Beogradu, u Stranci. Ovakvi u lokalu imaju to da realizuju bez pogovora. Cela drzava tako funkcionise. Za predstavu u Kucevu treba im neuki doktor koji ce da pokriva celu operaciju prebacivanja budzeta u pametne ruke u Beogradu. Zaglibili se u Domu zdravlja, nikako da ga okrece i pokupe dva ipo miliona evra, pola opstinskog budzeta. Jadnog li Ivana Hotelskog, da imaju poverenje u njega stavili bi ga za sefa partije. Ovako je predsednik samo Kola medicinskih sestara

  14. Danko,evo k lbjašnjenja
    Prvo: Tačno je da su velika slova u ovakvim komunikacijama sinonim ha vikanje.I to potouno stoji na mestu kao primedba .
    Međutim CEO ovaj region Idtočne Drbijs veoma dobro zna da u ovim m porukama o ,,KORIDORU ŽIVOTA,,
    /,,ZABRANJENO KORIDORU,,…velika slovsa označavaju ono što je najvažnije
    Drugo: Tačno je da su moji komentari veoma opširni . Ali CEO region ovaj region Istočne Srbije veoma zna da to i nisu komentari ….
    nego da je to RUŠENJE NAJSTROŽIJE VIŠEGODIŠNJE CENZURE
    JAVNO INFORMISANJE I PRECIZNA I DETALNJA EDUKACIJA građana celog ovog regiona Istočne Srbije o njihovom TRANSEVROPSKOM ,,KORIDORU ŽIVOZA,, /,,ZABRANJENOM KORIDORU,,.
    A to što u stvari JESU ovi vi komentari …
    NE MOŽE BITI NI KRATKO NI ŠTURO NI NEJASNO …jer se odnosi na takvu veoma složenu,multisektorsku i po značaju GEOSTRATEŠKU I GEOEKONOMSKU temu …
    A ovo čitaju na hiljade,hiljade i hiljade ljudi, potpuno RAZLIČITIH po svom obrazovanju ,struci kao i drugim ličnim osobinama …
    A napisano mora biti SVIMA njima i JASNO I RAZUMLJIVO.
    Pa i to iziskuje dodatnu opširnost…jer nekome je dovoljno napisati samo ukratko ..a nekome nije…
    Dodatnu opširnost ,uz navedenu CENZURU , neuzbežno nameće višegodišnje dezinformisanje ,manipulisanje i laganje građana Istočne Srbije o ovom ,,KORIDORU ŽIVOTA,,/,,ZABRANJENOM KORIDORU,, …
    Takođe ,CEO ovaj regio Istočne Srbije veoma dobro zna da je , i uz više i drugih javnih i transparentnih načina ,
    ovaj način INFORMISANJA I EDUKACIJE građana Istočne Srbije o njihovom ,TRANSEVROPSKOM ,,KORIDORU ŽIVOTA ,,/,,ZABRANJENOM KORIDORU,,….do temelja SRUŠIO tu svima poznate
    i višegodišnju CENZURU I CILJANO I PERFIDNO DEZINFORMISANJE građana CELOG ovog regiona Istočne Srbije o ovom ,,KORIDORU ŽIVOTA,,/
    ,,ZABRANJENOM KORIDORU,,.
    Kao i tom da svi tragikomični lokalni botovi iz ,,Gigine šupe,, uvek imaju ISKLJUČIVO I SAMO komentare o meni lično…jer šta drugo oni i mogu da pišu….klošarski kokošari ….😂😂😂
    Kao i ova botovska jajara gore…😂😂
    Tako Danko…bolje bi bilo da sam razmisliš …šta bi i ti uopšte znao o ,,KORIDORU ŽIVOTA,,/,, ZABRANJENOM KORIDORU,, da nema ovih,, komentara…
    pa i ovih velikih slova…
    Ne bi znao apsolutno…NIŠTA
    Pa čak ne bi znao ni to …
    da si o ovom TRANSEVROPSKOM (Atlantski okean-Crno more) koridoru ,bez koga opstanak,razvoj i oporavak CELOG ovog izdišućeg i izumirućeg sada ,,AFRIČKOG KONGO REGIONA ,,Istočne Srbije NE POSTOJI …
    pod CENZUROM .
    A i ovo objašnjenje je ,,preopširno,, …
    da bi bilo precizno ,tačno,nedvosmisleno i jasno.
    I drago mi je da si dao ovaj svoj komentar i primedbu…jer si pomogao da i ovo, o velikim slovima i opširnosti … bude precizno i jasno razjašnjeno. 😀

  15. Ovu opštinsku vlast su građanima Kučeva postavili ljudi iz sumnjivih krugova. predvođeni koordinatorom SNS za ovaj region Aleksandarom Jokićem čovekom koji je uhapšen sa punim džakom para na granici sa Crnom Gorom. Isti taj čovek je jedan od najodgovornijij za uništavanje EPS-a. Sećate se kontroverznog biznismena Zelje koga je Novica Janosevic dovodio u Kučevo i plašio odbornike da će biti gepekovani ako ne podrže Acu Karatistu. Ko su pripadnici paravojnih formacija obučeni u crnim majcama sa natpisom Kobre koji su demonstrirali silu ulicama Kučeva? Nismo ni očekivali ništa dobro od ove vlasti. Vrhunac je kada bivši robijaš Nenad Mikić kreira budžet, teraj mačka da čuva slaninu.

  16. Danas je sv Alimpije Stolpnik, pročitao sam ovaj fini tekst, pa sam počeo da razmišljam o svemu a najviše o sebi, pojedincima i njihovom ponašanju. Konkretno mi je na um ova Kučevačka vlast tj pojedinci koji se toliko bore da budu deo iste, a pritom ni jednog trenutka ne razmišljaju da li su sposobni za tako nešto. Ja neznam šta su umislili Rajičić i Mikić ko su oni i kolika im je sposobnost, znanje i pre svega stručnost da oni sami, bez javne rasprave kroje opštinski budžet. Pa nije to igračka, to su narodne pare, narod treba da odlučuje a ne vi uz podršku vaših poltrona odbornika koji se prodali za šaku dinara. Veoma je upitna stručnost Rajčića i Mikića jer je prvi lekar a drugi lugar tj šumski čuvar. Znamo mi da se vi držite te devize da vlast je slast, ali dobro razmislite šta vas čeka kad više ne budete vlast, moraće te da polažete račune za svaki dinar gde je utrošen.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker