POČELI RADOVI U KOSTOLCU: Umesto nadvožnjaka saobraćajnica sa kružnim tokom

Nakon ranijeg obustavljanja saobraćaja na nadvožnjaku u Kostolcu, a potom i uklanjanja mosta, počela je izgradnja saobraćajnice sa kružnim tokom u delu Prvomajske ulice. Vrednost investicije iznosi 58.709.031,60 dinara sa PDV-om, a rok za izvođenje je 146 radnih dana.

Foto: Promo

Predmetna deonica obuhvata deo ulice Prvomajska od ukrštanja sa ulicom Karađorđeva do ukrštanja sa ulicom Bože Dimitrijevića. Kružni tok je predviđen na ukrštanju sa ulicom Nikole Tesle.

Dužina izgradnje Prvomajske ulice iznosi oko 300 metara, širina predmetne saobraćajnice iznosi 6 metara i predviđena je za dvosmerni saobraćaj. Duž ulice su predviđeni trotoari i biciklističke staze. Kolovozna konstrukcija pešačkih staza biće uređena u tzv. betonskim „behaton pločama”.

U okviru poprečnog profila ulice Prvomajske, koja obuhvata deo od ulice Bože Dimitrijevića do ulice Nikole Tesle, pored kolovoza širine 6 metara, planirani su obostrani trotari minimalne širine po 2.5 metara čime je osigurana komforna komunikacija i obostrane biciklističke staze širine po 1 metar.

Na početku ove deonice, ka ulici Bože Dimitrijevića, a ispred škole, predviđeno je i autobusko stajalište dok su u okviru ulice Prvomajske, koja obuhvata deo od ulice Nikole Tesle do ulice Karađorđeva, pored kolovoza širine 6 metara, planirani obostrani trotari minimalne širine po 1.5 metar.

Izgradnjom Prvomajske ulice uveliko će se rasteretiti saobraćaj u ulicama Trudbenička i Bože Dimitrijevića.
Novu mrežu kišne kanalizacije u projektovanoj deonici saobraćajnice čine četiri kraka ukupne dužine oko 245 metara.

Radovima je predviđeno i uklanjanje postojećih svetiljki javnog osvetljenja, montiranih na stubovima NN mreže i izgradnja potpuno novog osvetljenja navedenog dela Ulice Prvomajske u Kostolcu. Projektom se predviđaju svetiljke sa LED izvorima, montirane na čeličnim stubovima, a napajanje svetiljki će se vršiti podzemnim kablovima.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker